Gestoomde (of gegrilde) maïs – Elotes
vr 13 dec. - 9:20

Op en top Mexicaans street food!
INGREDIËNTEN
- 4 maïs kolven
- 3 el mayonaise
- sap van een halve limoen
- 4 el cotija kaas (alternatief parmezaankaas)
- ½ tl chilipoeder
- ½ tl zout
- ¼ tl komijnpoeder.
STAP VOOR STAP!
Stoom de maïskolven 15 minuten in een stoommand met een weinig water.
Meng de mayonaise met het limoensap in een smalle hoge pot en roer goed door elkaar. Houdt apart.
Meng in een tweede kom de kaas met het chilipoeder, zout en het komijnpoeder.
Stop de maïskolf op een satéprikker en dompel de maïskolf in het mayonaise mengel en besprenkel met de kaas.
Serveer warm.
GOED OM TE WETEN
Een variatie van Elotes heet Esquites. Hierbij worden de maïskolven eerst gekookt, nadien worden de maïskorrels van de kolf gehaald. Dit wordt dan in een beker geserveerd in een dressing van mayonaise (en/of zure room), limoen, kaas en chili.