de madammen
Heerlijke champignons!
In de keuken
do 2 mrt. - 11:21
Verse champignons zijn vast, vers en vrij van vreemde geur of smaak. De champignons hebben geen bruine vlekjes en zijn niet gevliesd of geschubd. Reken 200 gram paddenstoelen per persoon.
Champignons kan je na aankoop nog enkele dagen in de koelkast bewaren. Het is belangrijk dat je de champignons laat ‘ademen’. Bewaar ze in hun oorspronkelijk verpakking of in een papieren zak.
Tips:
- Champignons schoonmaken met water is niet nodig. Borstel je champignons dus schoon met een borsteltje of met wat licht vochtig keukenpapier.
- Leg niet te veel champignons in één keer in de pan en gebruik voldoende vetstof. Let er ook op dat de pan goed warm is vooraleer je de champignons toevoegt.
- Voeg niet te snel zout toe, laat ze eerst goudbruin bakken.
- En wees geduldig: weersta aan de drang om je champignons de hele tijd te bewegen. Anders krijgen ze onvoldoende tijd om te karamelliseren.
Meer info vind je op de site van Lekker van Bij Ons.
Inspiratie?
Zien in champignons? Hier zijn alvast enkele suggesties!