Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Het recept van ons moeder

ma 22 okt. - 9:30

Het recept voor de rabarbertaart en de zoete karnemelkpap.

Het recept voor de rabarbertaart en de zoete karnemelkpap.

Benodigdheden voor de rabarbertaart

  • 100 gr zelfrijzende bloem
  • 100 gr hele fijne suiker
  • 3 eieren, wit splitsen van eigeel
  • 1 pakje vanillesuiker
  • rabarber waarvan de schil verwijderd is en gesneden in ringen van +/- 1.5 cm
  • bloemsuiker ter decoratie

Bereiding

  1. Wit van het ei kloppen tot schuim en er zachtjes de eigelen door mengen tezamen met de suiker en de vanillesuiker. Gezeefde bloem stapsgewijs toevoegen en goed roeren.
  2. Als het deeg goed glad is, in een bakvorm gieten die licht ingevet is.
  3. Garneren met de rabarberbrokjes
  4. 20 tot 25 minuten laten bakken, met een breinaald voelen of de koek genoeg gebakken is (er mag niks meer aan de breinaald blijven hangen)
  5. uit de oven halen en direct bestrooien met bloemsuiker, eventueel met nog wat grovere suiker op de rabarberdeeltjes.

Benodigdheden voor de zoete karnemelkpap

  • 1 doos of fles karnemelk (ongezoet)
  • suiker volgens eigen smaak
  • dikke macaroni
  • ronde beschuiten

Bereiding

  1. de karnemelk tezamen met de suiker en de macaroni aan de kook brengen, blijven roeren, zoniet bekom je plattekaas.
  2. Serveren in een diep bord, garneren met een verkruimelde beschuit

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet