
de madammen
Het recept van ons moeder: vol-au-vent
ma 27 mei - 9:19

Het eten dat je moeder klaarmaakt, heeft altijd iets speciaal. Ook al gaat het om heel gewone gerechten zoals spaghettisaus, stoofvlees of vol-au-vent in dit geval.
Volgens Yannick en Yentl Driessen maakt hun moeder de allerbeste vol-au-vent. Ze hebben die vol-au-vent zelfs aan boord van vliegtuigen gesmokkeld om ook in het buitenland te genieten van het recept van ons moeder.
VOL-AU-VENT
INGREDIENTEN:
1 braadkip
350g gemengd gehakt
500g champignons
2 eitjes
beetje room
paneermeel
bakboter
bloem
melk
1 bouillonketeltje kip
1 bouillonblokje kip
citroen
peper-zout
currypoeder
vleeskruiden
BEREIDING:
- Kook de kip in een snelkookpan gedurende 30 min.
- Prepareer het gehakt met de eidooiers. Kruiden met vleeskruiden en paneermeel. Kleine balletjes rollen en deze bakken in een beetje boter.
- Kuis de champignons en snij ze in kwartjes. Soof ze in een beetje boter met het sap van 1 citroen. Kruiden met vleeskruiden.
- Maak een bechamelsaus van boter, bloem, het kookvocht van de kip, een beetje melk, het bouillonketeltje en het bouillonblokje. Kruid met peper, zout en currypoeder.
- Ontbeen de kip, verdeel ze stukjes en voeg toe aan de saus. Voeg de gehaktballetjes en de champignons toe. Even mengen.