Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Het recept van ons moeder: vol-au-vent

ma 27 mei - 9:19

Het eten dat je moeder klaarmaakt, heeft altijd iets speciaal. Ook al gaat het om heel gewone gerechten zoals spaghettisaus, stoofvlees of vol-au-vent in dit geval.
Vol-au-vent

Het eten dat je moeder klaarmaakt, heeft altijd iets speciaal. Ook al gaat het om heel gewone gerechten zoals spaghettisaus, stoofvlees of vol-au-vent in dit geval.

Volgens Yannick en Yentl Driessen maakt hun moeder de allerbeste vol-au-vent. Ze hebben die vol-au-vent zelfs aan boord van vliegtuigen gesmokkeld om ook in het buitenland te genieten van het recept van ons moeder.

VOL-AU-VENT

INGREDIENTEN:

1 braadkip
350g gemengd gehakt
500g champignons
2 eitjes
beetje room
paneermeel
bakboter
bloem
melk
1 bouillonketeltje kip
1 bouillonblokje kip
citroen
peper-zout
currypoeder
vleeskruiden

BEREIDING:

  • Kook de kip in een snelkookpan gedurende 30 min.
  • Prepareer het gehakt met de eidooiers. Kruiden met vleeskruiden en paneermeel. Kleine balletjes rollen en deze bakken in een beetje boter.
  • Kuis de champignons en snij ze in kwartjes. Soof ze in een beetje boter met het sap van 1 citroen. Kruiden met vleeskruiden.
  • Maak een bechamelsaus van boter, bloem, het kookvocht van de kip, een beetje melk, het bouillonketeltje en het bouillonblokje. Kruid met peper, zout en currypoeder.
  • Ontbeen de kip, verdeel ze stukjes en voeg toe aan de saus. Voeg de gehaktballetjes en de champignons toe. Even mengen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet