Hoe kan ik naar Radio 2 luisteren?

woensdag 17 juli 2019 - 11:18
Luisteren naar Radio 2 kan op verschillende manieren. Via de radio, natuurlijk, maar ook via de computer, de tablet en de app op je smartphone. Ook vanuit het buitenland hoef je geen seconde van je favoriete programma te missen!

Omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, lijsten wij eens duidelijk op hoe je het allemaal doet!

Luisteren in België

1. GEWOON RADIOTOESTEL

Radio 2 is te beluisteren via een radiotoestel met FM op de volgende frequenties:

 • in Antwerpen op 97.5 MHz
 • in Vlaams-Brabant op 93.7 MHz
 • in Leuven en omgeving op 88.7 MHz
 • in de regio Diest op 92.4 MHz
 • in Limburg op 97.9 MHz
 • in Oost-Vlaanderen op 98.6 MHz
 • in de regio Dendermonde, Aalst, Temse op 90.7 MHz
 • in het Waasland op 89.8 MHz
 • in West-Vlaanderen op 100.1 MHz

2. IN DE AUTO

Als je in de auto zit, kan je autoradio ongewenst automatisch overschakelen naar andere regionale omroepen van Radio 2. Dat komt omdat je je op een grensgebied tussen provincies begeeft. De RDS-technologie zal de sterkste zender opzoeken en automatisch overschakelen.

Om dit te vermijden kan je twee functies instellen.

AF (Alternative Frequency)

 • Indien op UIT: jouw toestel blijft ingesteld op de vaste frequentie. Als je te ver buiten jouw provincie rijdt en Radio 2 in goede kwaliteit wenst te horen, moet je deze functie terug AAN zetten.


REG (Regionale functie)

 • Indien op AAN: zo laten staan. Deze functie belet het verspringen naar een andere regionale frequentie van hetzelfde net.

Het instellen van deze functies is verschillend per auto.

3. VIA DE COMPUTER
 

Om de radio te beluisteren via je computer surf je naar www.radio2.be en klik je op 'luister live'. Of je surft rechtstreeks naar www.radioplus.be, de internetradiospeler van de VRT. Naast alle radiozenders biedt deze radiozone ook veel extra’s aan zoals de titel van een nummer, de playlist van een programma enzovoort.

 

4. VIA DE APP/ OP JE SMARTPHONE OF TABLET

 • Het allergemakkelijkste om Radio 2 te beluisteren of te herbeluisteren - ook in het buitenland! - is de app van Radio 2.
 • Die vind je in de App Store of in de Play Store van je smartphone onder 'Radio 2 VRT'.
 • Download de app - helemaal gratis! - en open 'm om te kunnen luisteren naar je favoriete programma. Je kunt ook alle programma's en nieuwsbulletins herbeluisteren, ook het meest recente regionale nieuws.
 • Wat nog leuker is aan de app: je kunt er ook mee reageren tijdens uitzendingen. Vind je het een heel fijn nummer, bezorgt onze presentator of presentatrice je een glimlach of wil je meespelen met een wedstrijd? Kan allemaal - alweer: gratis!! - via de app. Doen, wij vinden het superleuk om van jou te horen!
 • Om een reactie in te sturen moet je je eenmalig registreren, maar dat kan snel met je Facebookpagina, Google account of VRT-profiel. Wij kijken er naar uit je te leren kennen!

5. DIGITALE RADIO

Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel, MNM, Klara continuo, MNM hits en VRT NWS zijn op digitale radio te beluisteren.
Digitale Audio Broadcasting (DAB) is de wereldstandaard voor ruisvrije ontvangst van digitale radio. Als u via DAB+ naar VRT-radio wil luisteren, heeft u een DAB+ radiotoestel nodig. Die vindt u in een gewone elektrozaak of online. Deze toestellen bieden naast DAB+ ook nog altijd FM aan. Een DAB+ toestel kan u kopen vanaf 30 euro.

Ook in de wagen kan u kiezen voor een DAB+ ontvanger. In sommige auto’s is zo’n radiotoestel dat DAB+ aanbiedt naast FM standaard ingebouwd, bij andere merken is het nog een optie.

 

6. DIGITALE TELEVISIE

Via tv-toestellen met ingebouwde digitale ontvanger (DVB) of verbonden met een settopbox voor digitale tv kunnen Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel en MNM beluisterd en bekeken worden. Tijdens de uitzendingen van De Madammen kun je op één onze Madammen ook bezig zien!

 

7. VIA SATELLIET

Je kan naar Radio 2 luisteren via satelliet. Voor meer informatie, klik hier.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!