De Grote Inspecteur Decaluwé Rijstwafel Smaaktest

maandag 13 januari 2014 - 08:40
Een snack waar je helemaal voor of helemaal tegen bent: of je eet in één keer een heel pak leeg, of je wordt al misselijk van de geur alleen. Maar een rijstwafel gaat er wel op elk moment van de dag

Een snack waar je helemaal voor of helemaal tegen bent: of je eet in één keer een heel pak leeg, of je wordt al misselijk van de geur alleen. Maar een rijstwafel gaat er wel op elk moment van de dag in.

Er zijn trouwens maar weinig snacks zo eenvoudig als een rijstwafel: vaak zit er alleen rijst in en een beetje zout. Na het oogsten maken ze de rijst proper; alle steentjes en onrijpe korrels gaan eruit; wat water erbij en daarna kort maar krachtig verhitten in een vorm. De hitte doet het water verdampen, de gepofte korrels kleven aan elkaar… et voilà, de rijstwafel is klaar voor consumptie!

Gelukkig hoeven wij ‘m tegenwoordig maar uit een pakje te trekken.

Professor Voedingsmiddelentechnologie André Huyghebaert hield de samenstelling even onder z’n loupe.

  • Een rijstwafel is gemaakt van zuivervliesrijst – soms volle rijst. Volle rijst is gezonder omdat daar nog alle voedingsvezels, vitamines en mineralen inzitten.
  • Een rijstwafel is best een gezonde snack. Het vet dat erin zit is onverzadigd vet.
  • Op sommige verpakkingen lees je ‘zeezout’. Dat wordt vermeld om de rijstwafels aantrekkelijker te maken en het is ook wat anders van smaak dan gewoon zout. Maar de voedingswaarde van zeezout is dezelfde als die van gewoon geraffineerd zout.

Dit heeft het smaakpanel geproefd:

  • Bon Ri van Aldi € 0,79/145g of € 5,45/kg (apart verpakt in pakjes van 3 wafels)
  • Crusti Croc van Lidl € 0,98/130g of € 7,54/kg
  • 365 Delhaize € 0,65/200g of € 3,25/kg
  • Everyday € 0,95/300g of € 3,17/kg
  • Bosto € 1,33/130g of € 10,23/kg

De Rijstwafel Top 5

  1. Bon Ri van Aldi
  2. Bosto
  3. Crusti Croc van Lidl
  4. Everyday
  5. 365 Delhaize

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!