Is jouw motorhome overladen?

maandag 24 april 2017 - 21:03
Veel motorhomes rijden overladen rond. Kijk voor vertrek goed na hoeveel extra gewicht je mee mag nemen.

Is jouw motorhome overladen?

Het gewicht van een motorhome is streng gereglementeerd. Als je motorhome overladen is, dan bega je een verkeersovertreding. Je kan daarvoor een boete krijgen, maar het is gewoon ook gevaarlijker. Je remafstand vergroot en je hebt de motorhome minder goed onder controle. Als je in overladen toestand een ongeval veroorzaakt, dan kan de verzekering daar een probleem van maken.

Hoe weet je hoeveel je motorhome weegt?

Je motorhome moet gekeurd worden voor hij de baan op mag. Tijdens die keuring wordt de motorhome ook gewogen. Dat gewicht vindt je terug op de papieren die je meekrijgt. Zo weet je ineens ook hoeveel extra gewicht je mag meenemen. Wil je de motorhome voor vertrek wegen om zeker te zijn dat je niet overladen bent, dan kan je bijvoorbeeld terecht bij garages met een weegbrug. Vrijetijdsorganisatie Pasar organiseert elke zomer ook acties waarbij je gratis je motorhome kan laten wegen.

Wat als je motorhome overladen is?

Je kan er voor kiezen om minder water in de watertank mee te nemen. Op de meeste campings kan je die tank dan aanvullen. Je kan bijvoorbeeld ook een gasfles minder aan boord nemen. Een meer drastische oplossing is om bepaalde opties weg te laten. Heb je die luifel echt nodig? Moet die antenne echt mee?

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!