Jeroen maakt groentecurry met boerenkool en kikkererwten
ma 25 jan. - 11:30
Een lekker vegetarisch gerecht om de week goed in te zetten.

Een lekker vegetarisch gerecht om de week goed in te zetten.
INGREDIËNTEN: (4 personen)
- 1 boerenkool
- 2 blikken kikkererwten (240 g uitgelekt gewicht/blik)
- 200 g babycourgettes
- 200 g broccoli
- 1 ui
- 30 g gember
- 2 tenen knoflook
- 1 chilipeper
- 1 l kokosmelk
- 4 pitabroodjes
- olijfolie
- 2 koffielepels groene currypasta
- 2 koffielepels maïzena
- 2 limoenblaadjes
- kurkumapoeder
- currypoeder
- zout
Voor de afwerking:
- een halve bussel koriander
BEREIDING:
- Trek de bladeren van de boerenkool en verwijder de harde nerven. Scheur ze in stukken en spoel onder koud stromend water.
- Doe de boerenkool in een hoge pot en giet er 4 liter kokend water op. Laat op een middelhoog koken.
- Pel en halveer de ui. Snijd hem in fijne ringen. Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Schil en rasp de gember. Kneus en pel de knoflook. Hak hem fijn en plet met een mes.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan of kookpot. Stoof de ui met chilipeper, look en gember. Kruid met flink wat kurkuma en currypoeder en giet er de kokosmelk bij.
- Voeg de currypasta en de limoenblaadjes bij de curry.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud stromend water. Verdeel de broccoli in roosjes. Spoel de babycourgettes. Doe alles in de kookpot en laat even stoven.
- Giet de boerenkool af wanneer ze bijna gaar is en doe ze bij de rest van de groenten. Kruid met een snuif zout en laat onder deksel verder garen.
- Meng de maïzena met een klein beetje water. Doe het bij de gare groenten om de saus wat te binden.
- Rooster de pitabroodjes.
- Serveer de curry met pitabrood en werk af met korianderblaadjes.