kalfsschenkel met spinazie, oftewel: mosxari frikase
di 17 mei - 9:30
Op 21 mei is het in Griekenland Anastenaria. Dan wordt er naar jaarlijkse gewoonte kalfsfricassee gegeten.

In Griekenland bestaan veel feestdagen met bijhorende tradities én met een passend gerecht. Zo is het 21 mei Anastenaria, een dag waarop de Grieken met blote voeten over hete houtskolen lopen.
En dan wordt er traditioneel ook kalfsfricassee gegeten. Chef Efgenia Karampatakis van restaurant ‘Orestis’ uit Genk verklapt ons het recept van kalfsschenkel met spinazie, oftewel: mosxari frikase.
Ingrediënten
- 4 kalfsschenkels
- 1 kg verse spinazie
- bosje lente‐uitjes
- 1⁄2 bosje fijngehakte dille
- peper en zout
- sap van 1⁄2 citroen
Bereiding
- Kook de kalfsschenkels in voldoende water gedurende 1,5 uur. Het vlees moet heel mals worden.
- Spoel de spinazie grondig. Snijd in stukken. Snijd de lente‐uitjes in ringetjes.
- Bak de gekookte kalfsschenkels samen met de lente‐uitjes kort aan in olijfolie. Voeg de spinazie en
- dille toe. Kruid met zout en peper. Laat het geheel nog 20 minuten sudderen. Draai het vuur uit.
- Besprenkel het gerecht met citroensap en meng alles goed. Serveer met grof gesneden brood.

