Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

kalfsschenkel met spinazie, oftewel: mosxari frikase

di 17 mei - 9:30

Op 21 mei is het in Griekenland Anastenaria. Dan wordt er naar jaarlijkse gewoonte kalfsfricassee gegeten.
In Griekenland bestaan veel feestdagen met bijhorende tradities én met een passend gerecht. Zo is het 21 mei Anastenaria, een dag waarop de Grieken met blote voeten over hete houtskolen lopen.
En dan wordt er traditioneel ook kalfsfricassee gegeten. Chef Efgenia Karampatakis van restaurant ‘Orestis’ uit Genk verklapt ons het recept van kalfsschenkel met spinazie, oftewel: mosxari frikase.

Ingrediënten

  • 4 kalfsschenkels
  • 1 kg verse spinazie
  • bosje lente‐uitjes
  • 1⁄2 bosje fijngehakte dille
  • peper en zout
  • sap van 1⁄2 citroen

Bereiding

  • Kook de kalfsschenkels in voldoende water gedurende 1,5 uur. Het vlees moet heel mals worden.
  • Spoel de spinazie grondig. Snijd in stukken. Snijd de lente‐uitjes in ringetjes.
  • Bak de gekookte kalfsschenkels samen met de lente‐uitjes kort aan in olijfolie. Voeg de spinazie en
  • dille toe. Kruid met zout en peper. Laat het geheel nog 20 minuten sudderen. Draai het vuur uit.
  • Besprenkel het gerecht met citroensap en meng alles goed. Serveer met grof gesneden brood.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet