Er vallen vandaag 7000 dominostenen in Gent

vrijdag 20 september 2019 - 18:48
domino
Dominoes door Station House Opera (Foto: Thomas Seest)
Vandaag vallen 7000 dominostenen in Gent. “Ik ben bang dat er gaan tussen zitten die niet goed gaan vallen, maar dat zien we straks wel,” zegt vrijwilligster Sarah Braeckman.

Vandaag start het Festival van de architectuur met een knaller. Het gratis evenement ‘Dominoes’ sloopt de grenzen tussen Ledeberg en Moscou. Een traject van zo’n 7000 dominostenen dwars door Gent verbindt buurtcentra, pleinen, kerken, moskeeën, café’s, appartementen, huizen én Gentenaars.

Kim Debrie belde vanmorgen met vrijwilligster Sarah Braeckman “We gaan vandaag meer dan 7000 stenen van 8 kilo opstellen in Gent. We hebben wel een veiligheidsmaatregel, om de 15 stenen leggen we één steen plat. Zodat als er een flauwe plezante een steen omver duwt de schade niet al te groot is.”

Het wordt echt super spectaculair!

Sarah Braeckman

Het thema van het Festival van de architectuur in Gent is dit jaar ‘verbind de stad’. “Dat gaan we dus letterlijk doen. De domino’s gaan twee delen van Gent met elkaar verbinden. Twee delen die afgescheiden zijn van elkaar door de E17 en enkele treinsporen.”

Droom van Sarah

Voor Sarah komt vandaag dus een droom uit. “Mijn grote droom komt stiekem uit. Als kind keek ik elk jaar naar Domino Day, de recordpoging met dominostenen in Nederland. Ik zat daar naar te kijken en dacht ‘dat wil ik ook als ik later groot ben.’”

Wil je zelf dit spektakel meemaken? De eerste steen zal vallen om 17.00 u aan de Boerderij in Ledeberg.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!