Eric Goens over Het huis: "We hebben zoveel goeie namen dat het een luxeprobleem is om de eerste te kiezen"

donderdag 25 oktober 2018 - 15:28
Vanaf dinsdag is het weer zover: dan ontvangt televisiemaker Eric Goens terug 8 bekende koppen in Het huis, dat voor het vijfde seizoen terugkeert naar Vlaanderen. Bij Kim Debrie vertelt hij er alles over.

"Er zijn jaren geweest dat we nog tot voor de uitzending bezig waren met de montage, maar dat is nu niet meer het geval. Dinsdag starten we met James Cooke. Waarom we met hem beginnen? Dat is een luxeprobleem. Ik heb al een paar jaar moeite om de opener aan te duiden, net omdat er zoveel goeie namen meedoen. Nu had het evengoed Niels Destadsbader of Theo Francken kunnen zijn."

Toch nog stress

Eric Goens geeft toe dat hij toch met stress blijft zitten. "Ik vind dat verschrikkelijk. Bij elk programma opnieuw loop ik behoorlijk ongemakkelijk. Ik word dan stilletjes, mijn hoofd draait op volle toeren. Mijn huisgenoten merken het niet, maar ik des te meer."

Marieke

Afgelopen week werd de uitzending met Marieke Vervoort nog eens uitgezonden. "Ik wist dat het afscheid van Marieke er zat aan te komen, maar toch hakt dat dan precies nog dieper. Omdat je denkt: ze zal toch wel terug moed vinden. Maar een week of vier geleden heeft ze me gebeld om te laten weten dat de datum vastlag, en ik hoorde meteen dat ze heel vastberaden klonk. Maar het blijft zwaar, natuurlijk. Het is niet evident om iemand te zien vertrekken die bij volle verstand is, en maar veertig jaar jong. Op de begrafenis maandag zal ik kort iets zeggen, omdat ze me dat gevraagd heeft. Ik doe dat voor haar."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!