Jan Verheyen volgt zondagnacht de Oscars: "Het is mijn jaarlijkse feestdag!"

zaterdag 8 februari 2020 - 08:00
Wie geen seconde van de Oscar-uitreiking wil missen, kan daarvoor zondagnacht op de tv-zender ZES terecht. Filmregisseur Jan Verheyen zorgt samen met onder meer Barbara Sarafian voor de professionele commentaar. Hij vertelde aan Kim Debrie hoe hij zich voorbereidt op zo een nacht zonder slaap.

Jan kijkt alvast erg uit naar die slapeloze nacht. "Als je in het filmvak zit, dan zijn de Oscars eigenlijk zowat onze jaarlijkse feestdag. Het zijn de enige awards die nog echt impact hebben en die er toe doen. Je moet me dan echt zien genieten, het is bijna ontroerend", vertelt Jan enthousiast.

"Het zou me niet verbazen mocht ik mijn kostuum uit de kast halen"

Jan staat er gelukkig niet alleen voor. "Samen met Pedro Elias, Ella Leyers, Kevin Janssens en Barbara Sarafian geven we duiding bij de hele show. Ik wil alle films gezien hebben, dus ik ga proberen vandaag en morgen nog alle films te bekijken. Ik ga ervan uit dat wie tussen twee uur en vijf uur naar de uitzending kijkt, wat in het holst van de nacht is, echt wel gemotiveerd is. Die wil wel iets zinnigs horen of bijleren, en niet alleen maar gedol horen", vertelt Jan aan Kim.

Samen zitten ze niet in een muf commentatorshokje, de glitter en glamour van de Oscar-show zal ook te voelen zijn in de tv-studio. "We zitten in de mooie studio van Play Sports, en het zou me niet verbazen mocht ik mijn kostuum uit de kast halen! Alsof we zelf op het feestje van de partij zijn."

Bang om in slaap te vallen heeft Jan niet. "Ik ga ervan uit dat de adrenaline mij wel wakker zal houden. Als je filmt, moet je soms ook nachtscènes draaien, en dan neem ik vaak een tabletje Rilatine. Ik weet dat het vaak aan mensen met ADHD wordt gegeven, met net een kalmerend effect. Maar het heeft blijkbaar ook een omgekeerde werking. Bij het filmen heeft het toch altijd al goed gewerkt."

Wij adviseren om toch maar een kopje koffie te drinken als je de Oscarnacht wil volgen, want zoals onze dokter Devroey het onlangs nog benadrukte bij 'De Madammen': "Het is geen snoepje dat je zomaar kunt gebruiken."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!