Stan Van Samang werkt aan nieuw album: "Gehuild in de auto met een van de nummers"

zaterdag 25 januari 2020 - 08:00
© VRT - Jokko
Stan Van Samang zijn laatste muziektour zit er nog maar pas op, maar de fans zullen niet lang meer moeten wachten op nieuw werk. De zanger vertelde aan Kim Debrie dat er dit jaar nog een nieuw album uitkomt.

"Ik zou heel graag even stil willen zitten, maar dat gaat niet. Dat is de aard van het beestje", steekt Stan van wal. "Ik ben aan een nieuw album aan het werken, dat ergens dit jaar uitkomt. Eind februari komt er al een nieuwe single uit."

Stan is voor zijn nieuwe album naar Schotland getrokken, op een schrijfkamp met andere artiesten en songwriters. "Soms helpt het om er even uit te zijn voor inspiratie, om met nieuwe mensen te praten en eens andere verhalen te horen. Ik was er met The Starlings, Sean Dhondt, maar ook met artiesten uit Duitsland, Polen, Schotland. Ik denk dat we met een tien- of twaalftal waren. Het was zo fijn om samen te schrijven met mensen die mij helemaal niet kennen. Dan begin je bij je het begin en dan is alles heel puur."

"Huilen in de auto"

Het resultaat klinkt alvast veelbelovend. "Soms komt er echt magie van en ontstaan er wonderbaarlijke dingen. Ik heb zelf mooi dingen gemaakt, dat is heel raar om te zeggen, ik weet het. Ik luisterde naar een liedje dat ik daar heb gemaakt, en ik ben kei hard beginnen huilen in mijn auto. Dat is heel raar om toe te geven, want het is een liedje dat je zelf hebt geschreven. Het pakt je of het pakt je niet."

Hij licht uiteindelijk dan toch een tipje van de sluier. "Op de plaat staan een paar liedjes over mijn gezin, want mijn leefwereld bestaat nu vooral uit de kopzorgen rond mijn zoon en dochter."

Ook op Instagram deelde Stan zijn enthousiasme

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!