Zo beleefden Radio 2-luisteraars de jaren 80: "Voor het eerst op reis met het vliegtuig!"

vrijdag 16 april 2021 - 10:21
Vliegtuig jaren 80
Foto: Marleen uit Dilbeek
Van geboortes tot de eerste keer op het vliegtuig. Zo beleefden Radio 2-luisteraars de jaren 80!

Ik ben geboren in de jaren 80! Als mensen me zeggen dat ik ‘straal’, weet ik wel niet of dat nu eigenlijk een compliment is... 🤣 

Wim Sels uit Antwerpen

Rob de Nijs

Vera Druyts uit Malle stuurde een foto van zichzelf haar idool Rob de Nijs door. "In het jaar 1987, ik was toen 17 jaar. Hopelijk kunnen we in november genieten van zijn op zijn afscheidsconcert in Antwerpen", vertelde Vera.

Rob de Nijs en Vera

Betogingen

Rudy Moreel uit Wetteren stuurde in de Radio 2-app: "Ik herinner mij een betoging in Gent, begin de jaren 80. N.a.v. een bezoek van NAVO Secretaris Generaal Luns J. aan de universiteit. Ik was politieagent en wij moesten de "openbare orde" verzekeren. Menig vrouwelijke activisten trokken hun truien omhoog en met naakte borsten scandeerden ze luidkeels: "Liever blote tetten dan atoomraketten." Een van mijn goede vrienden zijn toenmalige lief vertelde het weekend daarop in geuren en kleuren dat ze de flikken toch eens goed liggen hadden. Ik zei haar dat ze mooie borsten had, en dat ze vlak voor mij stond tijdens de act... Ze had me niet herkend wegens mijn beschermkledij..."

Zalige tijd, ik was nog relatief jong en trok met mijn collega Karolien Pollie naar Lloret de Mar. Ik zal nooit vergeten dat we 's avonds eens gingen stappen, ik viel en mijn pols brak 😉 

Carine Lenoir uit Staden

Eerst vliegreis

Marleen Verhasselt uit Dilbeek ging in 1981 voor het eerst met het vliegtuig op reis.

Marleen die het vliegtuig neemt

3 maanden naar Canada

Fred Lannoye uit Buggenhout maakte in 1988 de reis van zijn leven: "In 1988 was ik 17 en mocht ik van m'n vader voor drie maanden op reis naar Canada. Ik ben die uitdaging toen aangegaan en heb daar nooit spijt van gehad. Ik kwam daar toe op mijn eentje, in Montreal en werd daar opgewacht door iemand die ik totaal niet kende. Ik mocht daar verblijven en kreeg een pakje tickets voor de metro en ik mocht m'n plan trekken. Nadien ben ik nog doorgereisd naar Toronto en nadien Quebec en uiteindelijk terug naar Montreal... De reis van m'n leven!"

In 1981 kreeg ik mijn eerste dochtertje Dora. Ik had toen al een zoontje, Johan van bijna 2 jaar. In 1988 kwam er nog een dochtertje Jessie. Drukke jaren tachtig, maar prachtig! 

Myriam uit Edingen

Een van mijn eerste jobs was op een uitgeverij. Zalige typmachines hadden ze daar, met een scherm. Wist ik veel dat ik op een van de eerste Mac's aan het typen was. En 's avonds alles doorzenden wat op de floppydisk stond. 

Donna uit Antwerpen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!