Konijn op grootvaders wijze van Lies Cuyt
ma 30 jan. - 9:30
Een klassieker waarvan Lies Cuyt steeds opnieuw enorm van kan genieten!

Een klassieker waarvan Lies Cuyt steeds opnieuw enorm van kan genieten!
Konijn op grootvaders wijze
INGREDIENTEN
- Konijn in stukken
- Bruin bier
- 2 grote uien
- Boerenboter
- Mosterd
- Laurier
- Aardappelzetmeel
- Zout, peper en kruiden
BEREIDING
- Snijd een konijn in mooie stukken
- Neem een gietijzeren kom
- Laat boter smelten en bruinen
- Braad de stukken konijn aan weerszijden tot ze goed bruin zijn
- Neem alle stukken uit de kom, voeg nieuwe boter toe en bak hierin de gesneden ajuin
- Voeg de gebraden stukken konijn toe en roer goed om
- Overgiet het konijn met bruin bier tot het bijna onderstaat
- Voeg 3 eetlepels mosterd toe
- Kruid met peper en zout
- Breng op smaak met kruiden en laurier
- Laat het vlees gaar worden op een laag vuur gedurende één uur
- Controleer de gaarheid van het konijn. Neem hiervoor de bil en prik met een vork door de bil. Het vlees moet lichtjes loskomen.
- Haal alle stukken uit de pot
- Mix de saus tot een gladde massa en laat ze inkoken
- Verwijder het fijn laagje schuim. Dit zijn vrijgekomen eiwitten
- Voeg bindmiddel toe
- De stukken konijn terug in de saus leggen en arroseren met saus
- Serveer het konijn met kroketten en appelmoes of rode kool