Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Konijn op grootvaders wijze van Lies Cuyt

ma 30 jan. - 9:30

Een klassieker waarvan Lies Cuyt steeds opnieuw enorm van kan genieten!
Konijn op grootvaders wijze

Een klassieker waarvan Lies Cuyt steeds opnieuw enorm van kan genieten!

Konijn op grootvaders wijze

INGREDIENTEN

  • Konijn in stukken
  • Bruin bier
  • 2 grote uien
  • Boerenboter
  • Mosterd
  • Laurier
  • Aardappelzetmeel
  • Zout, peper en kruiden


BEREIDING

  • Snijd een konijn in mooie stukken
  • Neem een gietijzeren kom
  • Laat boter smelten en bruinen
  • Braad de stukken konijn aan weerszijden tot ze goed bruin zijn
  • Neem alle stukken uit de kom, voeg nieuwe boter toe en bak hierin de gesneden ajuin
  • Voeg de gebraden stukken konijn toe en roer goed om
  • Overgiet het konijn met bruin bier tot het bijna onderstaat
  • Voeg 3 eetlepels mosterd toe
  • Kruid met peper en zout
  • Breng op smaak met kruiden en laurier
  • Laat het vlees gaar worden op een laag vuur gedurende één uur
  • Controleer de gaarheid van het konijn. Neem hiervoor de bil en prik met een vork door de bil. Het vlees moet lichtjes loskomen.
  • Haal alle stukken uit de pot
  • Mix de saus tot een gladde massa en laat ze inkoken
  • Verwijder het fijn laagje schuim. Dit zijn vrijgekomen eiwitten
  • Voeg bindmiddel toe
  • De stukken konijn terug in de saus leggen en arroseren met saus
  • Serveer het konijn met kroketten en appelmoes of rode kool

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet