Konijnenschouders met handgerolde M’hamsa couscous en harissa
vr 11 mei - 10:40

Couscous is het belangrijkste ingrediënt van de Noord-Afrikaanse keuken. Couscous bestaat uit kleine korrels gemalen durumtarwe. In dit recept combineert Guy Van Cauteren dit Noord-Afrikaanse ingrediënt met konijn!
M’hamsa couscous is een artisanaal product. Het deeg wordt gemengd met de vingers en tussen de handen fijngewreven of gerold. Deze tijdrovende klus komt de smaak van het product zeker ten goede.
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 8 konijnenschouders
- 150g M’Hamsa couscous
- 1 gekonfijte citroen
- 1 eetl geroosterd korianderzaad
- 100g gedroogde kikkererwten
- 3 teentjes geplette look
- 1 mergpompoen
- 1 rode ajuin
- Korianderplukjes
- Peper en zout
- 1 theel harissa
- 2 dl olijfolie
- 1 dl arachideolie
- ½ l bouillon van de konijnbeentjes
- Cocktailprikkertjes
BEREIDING
- Laat de kikkererwten gedurende 24 u zwellen in lauw water.
- Ontbeen de schouders helemaal met uitzondering van het schenkeltje. Rol ze op en geef ze de vorm van een hammetje. Prik ze vast met een cocktailprikker. Bak ze licht aan in de arachideolie. Kruid met peper en zout.
- Versnipper de ui en snijd de mergpompoen in blokjes. Voeg deze bij het vlees.
- Voeg de geweekte kikkererwten, de look, de geroosterde en vermalen korianderzaadjes toe. Bevochtig het mengsel met de bouillon en laat deze zachtjes sudderen onder deksel tot ze volledig gaar zijn.
- Laat de M’Hamsa couscous zwellen in kokend water met een beetje zout.
- snijd de korianderblaadjes grof en strooi deze over de bereiding.
- Serveer de harissa en M’Hamsa couscous afzonderlijk aan tafel.
In samenwerking met Ambiance Culinair.