Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

1200 KRC Genk-fans bouwen nu al Champions League-feestje in Salzburg

di 17 sep. - 10:35

In Salzburg, in Oostenrijk, is een blauw-witte groep van 1.200 Genk supporters een feestje aan het bouwen. Kwestie van al in stemming te zijn voor de de wedstrijd van Racing Genk vanavond in de groepsfase van de Champions League tegen Salzburg.
© bron: Radio 2

Spelers en staf van KRC Genk en een groep journalisten vertrokken gisteren al met het vliegtuig naar Salzburg. Zij hebben daar nog een druk programma af te werken met onder meer een training, verkenning van het stadion en persconferentie. 

Bussen vol bier

De meeste Genk-supporters vertrokken later naar Salzburg. Velen maakten de reis met de bus en sommige bussen vertrokken gisteravond, zoals die van De Noormannen, een supportersclub uit Noord-Limburg, Op de bus zal er niet veel geslapen zijn, dat was ook niet de bedoeling. De supporters startten vannacht al met feestvieren en om dat te ondersteunen gingen er tientallen bakken bier mee op de bus. De supporters kijken enorm uit naar de wedstrijden. Het is dan ook jaren geleden dat Genk nog Champions League speelde. "Dit is de kers op de taart na het fantastische kampioenenjaar van vorig seizoen", zegt een supporter. 

"Het moet aanvallender"

"Philippe Clement bezorgde ons de Champions League, Felice Mazzu moet er nu een mooi voetbalavontuur van maken, " zegt een andere supporter. "Maar dan zal hij wel aanvallender moeten spelen."

"De uitslag? We moeten minstens 1 puntje halen, gelijkspel is een must, dan zijn we content. Tegen Salzburg moet dat mogelijk zijn want Salzburg is in onze groep de mindere ploeg, als je dat vergelijkt met Napels en Liverpool. Alhoewel, als je zag hoe Club Brugge in Salzburg de boot in ging … Het wordt zeker spannend vanavond!"

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet