2 heerlijk verrassende recepten met aardbeien
do 15 aug. - 11:00
Wat eten we vandaag? 't Is jammer genoeg een vraag die nooit op vakantie gaat! Gelukkig is er The Messy Chef die jou komt redden, met simpele, heerlijke én gezonde recepten. Deze keer gaat Jelle aan de slag met aardbeien!

Panzanella met tomaat, aardbei, rucola, rode ui en burrata
Dit heb je nodig (voor 2 à 4 personen)
- 1 ciabatta brood
- 2 tomaten
- ½ rode ui
- 1 bol burrata
- Olijfolie 1 eetlepel
- 1 eetlepel rode wijn azijn
- ½ teen knoflook
- Handje rucola
- Handje basilicum
- Peper en zout
- 250 g aardbeien
Aan de slag
- Snijd het brood in blokjes en doe in een grote mengkom.
- Voeg de azijn en olijfolie, peper, zout en look toe.
- Snijd de tomaten in partjes en de ui in fijne ringen. Roer alles goed door mekaar en duw lichtjes op de tomaten. Voeg de basilicum en de aardbeien toe en laat een halfuurtje staan.
- Roer er voor het serveren de rucola door en werk af met een paar stukjes burrata.

Bruscetta met brie, basilicum, ham, aardbei, balsamico en zwarte peper
Dit heb je nodig (voor 2 personen)
- 1 ciabatta brood
- Olijfolie met verse kruiden erin (bvb tijm, laurier,…)
- 100 g brie
- Paar blaadjes basilicum
- 2-4 schelletjes ham
- Olijfolie
- Balsamico creme
- 100 g aardbei
- Gemalen peper
Aan de slag
• Snijd het ciabatta brood in plakjes, smeer ze in met olijfolie met een takje rozemarijn en grill de broodjes krokant.
• Snijd de aardbeien in plakjes.
• Beleg de broodjes met een plakje brie, een beetje ham, de aardbeien en werk af met balsamico, basilicum en versgemalen peper