Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

20 kandidaten gezocht om met elektrische auto te rijden

wo 10 jan. - 2:19

De provincie Vlaams-Brabant wil de elektrische auto promoten om de CO2-uitstoot tegen te gaan en zoekt daarvoor kandidaten.

De provincie Vlaams-Brabant wil 20 mensen een jaar lang laten test-rijden met een elektrische auto. Het project is vandaag voorgesteld op het autosalon in Brussel. Vanaf 6 juni krijgen 20 mensen zo'n auto, bedoeling is dat ze die zoveel mogelijk delen met familie, buren en vrienden.

De provincie wil zo meer mensen overtuigen om over te schakelen op een elektrische auto zegt gedeputeerde voor milieu Tie Roefs: "Onze doelstelling is om in Vlaams-Brabant tegen 2040 klimaatneutraal te worden, we weten allemaal dat mobiliteit voor veel CO2-uitstoot zorgt. Ik heb begrepen dat het hier om goed uitgebouwde wagens gaat met een bereik van 300 kilometer. Organisaties kunnen zich kandidaat stellen en zo'n wagen huren om die een jaar lang aan iemand of een groep mensen te lenen. Er worden er 20 te beschikking gesteld en we zoeken dus 20 ambassadeurs om te bewijzen hoe belangrijk het is CO2-neutraal te rijden met een auto."

Organisaties of mensen die zo'n elektrische auto een jaar lang willen testen kunnen zich kandidaat stellen via deze link

 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet