Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

2019 in een LEGO-blokje

di 17 dec. - 0:00

Zes tafels groot is het LEGO-bouwwerk van Maarten Verlinden uit Heusden-Zolder. Een greep uit de hoogtepunten van 2019 vind je er in terug. Van Greta Thunberg, die met een zeilboot aankomt in Amerika, tot de commotie rond de Brexit. Maarten heeft zich er honderden uren mee bezig gehouden.
tafel met lego. Thema Brexit
© Foto: Radio 2

"Bouwen met LEGO is de nieuwe mindfulness", zegt Maarten met een glimlach. "Je wordt er rustig van. Ik heb altijd graag met LEGO gebouwd. Mijn inspiratie haal ik uit mijn omgeving. Zo heb ik de klimaatjongeren afgebeeld. Toen ik zelf met mijn leerlingen ging betogen, heb ik goed gekeken wat er op de spandoeken stond. Die slogans zie je nu ook op de bordjes staan van de betogende LEGO-mannetjes." 

Humor

Maar het is niet allemaal zo serieus. Zo kleeft er aan een muur een mini banaan met Duct tape. Een knipoog naar de ophef rond de bananenkunst afgelopen week. De rommelige tentjes zijn die van de camping op Pukkelpop, maar de lege festivalweide verwijst dan weer naar het afgelastte Vestiville."

2019

Beneden aan het LEGO-werk staat de datum 2019. Maar je kan het getal nauwelijks lezen. Het is voor 60% overdekt met gele LEGO-blokjes. "Dat verwijst naar de besparingen in de kunstsector," zegt Maarten. "Iets wat ik zelf onaanvaardbaar vind. Ik beschouw mijn LEGO-werk een heel klein beetje als kunst, dus vond ik dat dat zeker aan bod moest komen." 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet