3 heerlijke drankjes om van te genieten op je paasbrunch!
aha
za 8 apr. - 3:00

Milkshake van peer en pistache
Het perfecte ontbijtdrankje naar een chiquer niveau gebracht met pistachenoten. Lekker én gezond! Ook belangrijk voor een paasbrunch. Het ziet er mooi en speciaal uit, want hoe vaak drink jij een lichtgroen drankje?
Dit heb je nodig (voor 2 à 3 glazen)
- 1 peer
- een zakje pistachenoten (50g)
- 1 banaan
- 250 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el honing
- een partje citroen
Aan de slag
Schil de peer en verwijder het klokhuis. Pel de banaan en snijd de peer en banaan in blokjes. Hak de noten fijn. Mix de fruitblokjes en voeg melk, honing en vanillesuiker toe. Mix alles samen tot een glad mengsel en voeg eventueel een bolletje vanille-ijs of wat extra melk toe. Wrijf met een citroenpartje rond de glasrand en dop het glas in de gehakte pistachenootjes. Vul de glazen met de milkshake. Je kan het glas nog extra decoreren met enkele stukjes peer op een stokje.

Milkshake van peer en pistache
Alcoholvrije sangria
Een virgin sangria is een vers en fruitig recept. Het meest verfrissende drankje voor elke gelegenheid, dus zeker en vast ook voor je paasbrunch. Het smaakt niet alleen heerlijk, maar ziet er ook mooi uit! En nog beter, het is makkelijk te maken! Wat ook handig is, je kan voor elke persoon een andere sangria maken. Je kiest zelf welke soorten fruit en sappen je bij je sangria voegt.
Dit heb je nodig
Veel en vooral verschillende soorten fruit: appels, appelsienen, citroenen, limoenen, mango en bramen is een goede combinatie. Maar je kan hier naar eigen wens nog van alles bij toevoegen. Ook sappen zijn natuurlijk belangrijk: fruitsap, appelsap en citroensap heb je nog nodig.
Aan de slag
Begin met het snijden van je fruit. Leg daarna de blokjes in een glazen kan. Als je een sangria maakt, is een glazen kan onmisbaar! Zo kan iedereen de mooie kleuren bewonderen!
Giet 3 kopjes druivensap bij het fruit, daarna drie vierde kop sinaasappelsap en drie vierde kop appelsap. Nog anderhalve lepel citroensap en je kan beginnen mengen. De sangria moet minimum 4 uur gekoeld staan, bij voorkeur 6 tot 8 uur. Voeg vlak voor het serveren 2 tot 3 kopjes bruiswater toe. Meng alles nog eens goed en serveer!

Alcoholvrije sangria
Aardbei-Mimosa
Zijn ze ooit weg geweest? De laatste tijd zijn mimosa’s weer helemaal in! Van lavendel-limonades tot watermeloenmunt-mimosa's, en zelfs pompelmoesmimosa's met rosé. Je hebt enorm veel heerlijke soorten. Eentje voor elke gelegenheid. Deze aardbei-mimosa is net als de lente in een glaasje. Dat is genieten op je paasbrunch!
Dit heb je nodig
Je hebt maar 3 ingrediënten nodig uit de winkel:
- fruitsap
- aardbeien
- een (lekkere) fles champagne
De beste fruitsap voor mimosa's is vers geperste of eentje uit een bus, maar mét pulp. Fruitsap mét pulp smaakt meer naar vers geperst fruitsap. Als je niet weet welke champagne je hierbij moet kopen, dan ga je het best voor een goedkope tot normale fles Brut of Cava. Je kan wel wegkomen met een droge prosecco, maar die is meestal aan de zoetere kant.
Aan de slag
Mix de aardbeien en het fruitsap tot een glad mengsel. Giet champagne in een champagneglas door het glas in een hoek van 45 graden te houden. En voeg het glad mengsel van fruitsap & aardbeiensap toe. Je kan nog wat extra garnituren gebruiken om je glas te versieren.
Mimosa zonder alcohol?
Zeker en vast! Vervang de champagne door wat spuitwater en je hebt een heerlijke virgin-aardbei-mimosa!

Aardbei-Mimosa