3 manieren om je oud brood toch nog te gebruiken

Broodkruimels
Dit heb je nodig
- oud brood
- 1 eetlepel basilicum
- 1 eetlepel peterselie
- 1 eetlepel zout
- tomaten
Snijd het brood in kleine stukken. Mix de stukken in een keukenrobot tot je kruimels krijgt. Bewaar de broodkruimels in een plastic potje of zakje. Meng wat broodkruimels in een apart schaaltje met basilicum, peterselie en zout.
Snijd de tomaten in twee en besprenkel ze met de kruiden en broodkruimels. 15 minuten in de oven op 180°C en je bent klaar!
Croutons
Dit heb je nodig
- oud brood
- 2 eetlepels lookpoeder
- 125 ml olijfolie
Snijd het brood in kleine stukken. Giet er wat olijfolie en een beetje look over en leg ze 5 à 10 minuten in de oven op 200°C. Heerlijk in een soepje!
Broodpudding
Dit heb je nodig voor 2 à 3 personen
- oud brood
- 4 eieren
- 2 eetlepels gesmolten boter
- 500 ml melk
- 150 g suiker
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel vanille-extract
Leg stukjes brood in een ovenschaal en giet er de gesmolten boter op. Kluts ondertussen de eieren, melk, suiker, kaneel en vanille onder elkaar. Giet het mengsel over de stukken brood en bak het 45 minuten in de oven op 180°C. Werk eventueel af met wat stukjes appel en poedersuiker.