3 simpele eenpansgerechten: weinig afwas en veel smaak
aha
vr 18 nov. - 5:20
1. ‘Tortilla’ met gerookte zalm
Dit heb je nodig (4 personen)
1 aardappel
1 bosje dille
150 gram gerookte zalm
200 milliliter vloeibare room
6 eieren
Peper en zout
Aan de slag
Bak de in blokjes gesneden aardappelen 20 minuten in een pan. Klop de eieren samen met de room, snij de gerookte zalm in stukjes en knip de dille. Doe deze ingrediënten in de pan bij de aardappelen. Maak je gerecht op smaak met zout en peper. Laat het koken en roer gedurende 10 minuten.
2. Rijst met garnalen
Dit heb je nodig (4 personen)
250 gram zilvervliesrijst
200 gram doperwten
12 rauwe gepelde garnalen
200 gram spekjes
2 eieren
2 zoete witte uien
Aan de slag
Bak de gesnipperde uien, de spekjes, de erwten en de garnalen 2 minuten in de pan. Voeg de rijst en 500 milliliter water toe. Zet het vuur laag en laat het 12-15 minuten koken. Blijf regelmatig roeren en voeg zout en peper toe. Klop de eieren en doe ze in de pan. Laat alles nog 2 minuten koken.
3. Dé couscouscreatie
Dit heb je nodig (4 personen)
4 merguez-worstjes
400 gram kikkererwten
2 middelgrote courgettes
2 eetlepels ras-el-hanout
2 rode paprika’s
200 gram couscous
Aan de slag
Laat de couscous weken in 200 milliliter heet gezouten water in een kom. Bak de in staafjes gesneden courgette, de fijngesneden paprika, de in plakjes gesneden merguez en de ras-el-hanout gedurende 10 minuten in de pan. Voeg de kikkererwten toe en laat het nog 5 minuten al roerend koken. Leg de couscous in het midden van de pan. Smakelijk!