Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Plage Préférée

32 eenwielers beklimmen Vogezencols voor Mucovereniging

ma 26 aug. - 8:37

Stefan en Thierry reden met hun eenwielers de studio van Plage Préférée binnen.

Stefan Vanaudenhove is IT-specialist voor de VRT en komt altijd met zijn eenwieler naar het werk. Vorig jaar beklom hij ook de Stelvio (berg in de Italiaanse Alpen) met zijn eenwieler. Maar het afgelopen jaar heeft hij zijn passie  en kennis gedeeld met anderen. "Komende vrijdag rijden we 2 Vogezencols omhoog. Dit keer ben ik niet alleen: er rijden 32 mensen mee!" Geen enkele deelnemer had ervaring met een eenwieler. "Iedereen kan het leren. We zijn intussen 7 maanden intensief aan het trainen", vertelt Stefan.

Samen bewegen voor "adem"

De 32 eenwieleraars wagen zich niet zomaar aan de beklimming. Met hun unieke uitdaging willen ze geld ophalen voor de Mucovereniging. Een goed doel dat Stefan nauw aan het hart ligt. De dochter van zijn goede vriend Thierry Nerincx lijdt aan de ziekte. Ook hij zal meefietsen. "Fenna wordt binnenkort 3 jaar. Maar de ziekte is een dagelijkse bezigheid: kiné, neusspoelingen, aerosol, medicatie, ..." 


De teller staat voorlopig op 7.000 euro. "Dat bedrag is fantastisch, maar alle steun en motivatie die we krijgen is écht hartverwarmend." Wil jij Stefan, Thierry en de andere deelnemers een financieel duwtje in de rug geven? Dat kan via de website van de Mucovereniging.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet