Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

björn soenens gaat door

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

400 Baalse kinderen en ouders in fluostoet

wo 21 nov. - 5:40

De dagen worden korter, de nachten langer. En dus is het belangrijk om zichtbaar in het verkeer te zijn. Dat vinden 400 kinderen, ouders en grootouders uit Baal die gisterenavond in fluohesjes door de straten stapten.

Voor de tweede keer organiseert de Sint-Annaschool de opvallende optocht . Maar het belang van fluohesjes moet nog steeds benadrukt worden, zegt directeur Bart Van Rompaey. "Als wij onze leerlingen vragen om een fluohesje te dragen doen ze dat bijna allemaal. Maar eens ze naar het middelbaar gaan neemt dat weer af. Het blijft dus belangrijk om hen te stimuleren om voor veiligheid te kiezen."

Onzichtbaar

Papa Kurt is er van overtuigd dat zijn kinderen in het middelbaar ook fluovestjes zullen blijven dragen. "Het is een kwestie van iedereen op de boot te krijgen. Als acht van de tien kinderen eentje draagt, doen de overige twee dat ook." Mama Kathleen staat hem bij: "Ik denk dat kinderen niet beseffen hoe onzichtbaar ze zijn vanuit de auto. Daar probeer ik hen geregeld op te wijzen als we aan het rijden zijn."  

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet