Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

4000 auto's per dag door woonwijk in Korbeek-Lo

ma 18 dec. - 9:31

Het actiecomité Korbeek-Lo Noord voert actie tegen het toenemend sluipverkeer. Het actiecomité doet dat op een ludieke manier.

Zo zijn er affiches rondgebracht in de woonwijk en zullen er binnenkort zwarte vlaggen hangen. Momenteel staat er een telapparaat, dat elke auto die voorbijrijdt telt en dat zijn er heel wat. Beatrijs Schrevens van het actiecomité: "Dagelijks tellen we 4000 auto's, vooral tijdens de ochtend- en avondspits is het erg druk. Het meettoestel toont hoeveel auto's er al zijn gepasseerd. Zo weten dat autobestuurders de hoeveelste zij al zijn."

Maatregelen

De gemeente Bierbeek is zich bewust van het probleem. Er zijn al maatregelen genomen in de Koning Albertlaan en de Panoramalaan. Zo zijn er onder andere wegversmallingen aangebracht. Maar het actiecomité hoopt op meer. "We denken aan ANPR-camera's. Die kunnen ingezet worden om overdreven snelheid te meten, maar ze kunnen ook nummerplaten herkennen. En dat zou handig zijn om het verkeer te beperken. Ook het zwaar vrachtverkeer zou daarmee kunnen geweerd worden." 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet