Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

5 leuke ideeën om je vakantiefoto's te bewaren

Erop uit

Aha!

wo 31 aug. - 16:12

Tijd om eens door al je vakantiefoto's te snuisteren en orde te scheppen in de fotografische chaos. 
Kinderen bladeren door een fotoalbum
© Canva

Er zijn zo veel mogelijkheden om de herinneringen aan je schitterende reis levend te houden!

Deel ze online

Wil je je foto's toch wat meer tastbaar bewaren, dan kan een fotoboek een leuk idee zijn. Online vind je tal van websites, zoals Blurb en Albelli, waar je via simpele programma's zelf een prachtig fotoboek samenstelt. Je kiest zelf de vormgeving en welke foto's je vereeuwigd wilt zien. Ook winkels als Hema en Kruidvat bieden de mogelijkheid aan om je foto's in boekvorm te laten afdrukken.

Oldschool fotoalbum

Maar waarom kies je niet voor een oldschool fotoalbum? Laat wat vakantiefoto's op verschillende formaten afdrukken, zoek een mooi album, en die druilerige zondag is meteen gevuld! Het leuke aan een oldschool fotoalbum is dat andere souvenirs zoals theatertickets, een naamkaartje van jullie favoriete restaurant, etc. ook een plaatsje kunnen krijgen. Gebruik wat washi tape of gekleurd papier voor een moderne en kleurrijke afwerking. Oldschool betekent niet ouderwets!

Doos vol herinneringen

fotoalbum
© Canva

fotoalbum

Is knippen en plakken toch niet zo je ding, maar wil je wel foto's en andere souvenirs mooi samen bewaren? Ga dan op zoek naar een stevig houten kistje, je vindt er ongetwijfeld een in een hobby- of knutselwinkel. Geef de kist een mooi kleurtje, schrijf/schilder/teken er jullie bestemming op et voilà! Een doos vol herinneringen waar je met plezier nog eens in snuistert op een gezellige zomeravond.

Pronken aan de muur

De creatievelingen onder ons kunnen zich ook wagen aan een prachtige collage om aan je muur te hangen. Ga op zoek naar een mooie, ruime kader. Een kaart van jullie vakantiebestemming kan de ideale ondergrond zijn. Kies dan enkele foto's en andere memorabilia uit, schik ze naar believen, maak alles goed vast, en je hebt een prachtige herinnering om op te hangen.  Tip: als je meer diepte in je collage wilt, kan je sommige onderdelen meer naar voor laten springen door een stukje van een kurk af te snijden en het achter je foto of postkaartje te bevestigen. Zo 'leeft' je collage meer, en is hij niet zo vlak.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet