
de madammen
5 leuke knutseltips met zoutdeeg
wo 15 apr. - 2:25

Dit heb je nodig
- 500 gram witte bloem
- 250 gram zout
- 250 ml water
- 1 eetlepel olie
Aan de slag
Meng de bloem met het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden van het droge mengsel en giet daar het water en de olie in. Meng alles met je handen door elkaar tot je een stevig deeg krijgt. Is het deeg te nat en kleverig, dan voeg je nog wat extra bloem toe. Is het te droog, wat extra water.
Als je het deeg graag een egaal kleurtje geeft, dan doe je dat het best met natuurlijke kleurstoffen, zoals bietenvocht, saffraan en cacao, of kleurstoffen voor voeding.
Wanneer je knutselwerkjes klaar zijn, leg je ze op een lage temperatuur (100 graden) in de oven voor een uurtje. Je kan alles ook gewoon op de verwarming of in de open lucht laten uitharden, maar dat kan best lang duren! Hierna kan je alles nog verven met plakkaatverf of waterverf. En vergeet de glitters niet!
Inspiratie nodig?
Steek vormpjes uit met koekjesvormen

Supersimpel! En perfect iets wat de allerjongsten kunnen mee doen.
Foto: pfefferminzgruen.de
DIY-fossielen

Ook een makkelijke deze! Verzamel wat kleiner speelgoed, zoals dinosaurussen, en maak er afdrukken van.
Foto: ladylemonade.nl
Kleurrijke eenhoorns
Dit vraagt al wat om meer behendigheid. Prik gaatjes in het lijfje van je eenhoorn en haal er nadat het deeg gebakken is, kleurrijke wol door! Het resultaat mag er zijn, toch?
Foto: ladylemonade.nl
Slingers

Kies enkele mooie vormpjes en hang ze aan een slinger voor het raam!
Winkelvoorraad

Spelen je kinderen graag winkeltje? Laat ze in een keer ook voor teler en magazijnier spelen!
Heb je deeg over?
Probeer het deeg toch maar beter in één keer op te gebruiken, want het deeg wordt vrij snel hard als je het laat liggen. Al zijn er twee trucjes die zouden werken om het zoutdeeg langer te bewaren. Stop het deeg in een luchtdichte zak in de koelkast, of bewaar de restjes in een natte handdoek.