Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

5 recepten met oudbakken chips

Eten & Drinken

aha

wo 5 okt. - 10:19

Gooi je half opgegeten zak chips nog niet weg! Met deze recepten tover je je oudbakken chips om tot heerlijke gerechtjes.
Chips
© Foto: Unsplash

In de oven

10 minuten in een voorverwarmde oven op 190° C en je chips zijn weer tiptop. Controleer wel elke 3 minuten of ze al niet krokant genoeg zijn. Je weet maar nooit met die ovens. Geen oven? In de microgolfoven kan het ook.

Spaanse omelet

Gewoonlijk gebruik je aardappelen om dit gerecht te maken, maar nu vervang je ze door chips! De rest van het recept blijft hetzelfde. Bak een gesneden ui lichtjes aan. Mix de ui daarna in een kom met ei, chips en olijfolie. Gooi het daarna opnieuw in de pan en bak er een omelet van.

Koekjes

Dit heb je nodig

  • 1 kop gesmolten boter
  • 3/4 kop suiker
  • 3/4 kop verpletterde chips en een half kopje om als topping te gebruiken
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 kopjes bloem
  • 1 kop gesmolten chocola

Je leest het goed, chipskoekjes! De perfecte combinatie tussen zoet en hartig. Meng de chips met boter, suiker, bloem, vanille-extract en chocola. Een basisrecept om koekjes te maken vind je bij Dagelijkse Kost.

Korstje op je ovenschotel

Verpletterde chips zijn de perfecte korstjes voor ovenschotels. Omdat ze zoveel olie bevatten hoef je je schotel zelfs minder in te vetten. Bovendien geven gekruide chips extra smaak aan je gerecht. Smullen!

In je croque monsieur

Ooit al overwogen om chips aan je gegrilde boterhammen toe te voegen? Gewoon doen!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet