5 recepten met oudbakken chips

In de oven

10 minuten in een voorverwarmde oven op 190° C en je chips zijn weer tiptop. Controleer wel elke 3 minuten of ze al niet krokant genoeg zijn. Je weet maar nooit met die ovens. Geen oven? In de microgolfoven kan het ook.
Spaanse omelet

Gewoonlijk gebruik je aardappelen om dit gerecht te maken, maar nu vervang je ze door chips! De rest van het recept blijft hetzelfde. Bak een gesneden ui lichtjes aan. Mix de ui daarna in een kom met ei, chips en olijfolie. Gooi het daarna opnieuw in de pan en bak er een omelet van.
Koekjes

Dit heb je nodig
- 1 kop gesmolten boter
- 3/4 kop suiker
- 3/4 kop verpletterde chips en een half kopje om als topping te gebruiken
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 kopjes bloem
- 1 kop gesmolten chocola
Je leest het goed, chipskoekjes! De perfecte combinatie tussen zoet en hartig. Meng de chips met boter, suiker, bloem, vanille-extract en chocola. Een basisrecept om koekjes te maken vind je bij Dagelijkse Kost.
Korstje op je ovenschotel

Verpletterde chips zijn de perfecte korstjes voor ovenschotels. Omdat ze zoveel olie bevatten hoef je je schotel zelfs minder in te vetten. Bovendien geven gekruide chips extra smaak aan je gerecht. Smullen!
In je croque monsieur

Ooit al overwogen om chips aan je gegrilde boterhammen toe te voegen? Gewoon doen!