Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

5 tips om te sporten als het heet is

aha

vr 16 jun. - 3:00

Je nam net de draad met het sporten weer op, maar toen opeens was daar: de hitte. Hoe sport je bij heet weer? En is het aan te raden?
Sporten bij heet weer
© Radio2

Genoeg voorbereid?

Haal geen straffe sportstoten uit in 30 graden. Als je nog nooit in één keer 20 km gelopen hebt, begin er dan niet aan. Zeker niet in die hitte. Zorg dus dat je voldoende bent voorbereid op bijvoorbeeld zo’n lange loopafstand of hou het bij een training die je regelmatig oefent. 

Zuipen! Maar dan water

Wanneer je bij dit warme weer dan toch besluit om te gaan sporten, is er één grote sleutel. Drinken, drinken en nog eens drinken. Je verliest in die warmte heel veel vocht. Zo’n 2 liter per uur. Daarom is het belangrijk om vaak te drinken.

Sportdrankjes: goed of niet goed?

Ook sportdrankjes zijn handige hulpmiddeltjes om je een boost te geven. Daar zit natrium in wat je vochtpijl in balans houdt. Controleer wel of er niet te veel of te weinig natrium én suikers in je drankje zit. Want te veel van die twee doet je eerder kwaad dan goed. Of maak het zelf: een liter water, een geperste citroen en een snuifje zeezout!

Voeding

Wanneer je stevig gaat sporten, eet dan minstens twee uur op voorhand een stevige maaltijd. Vlak voor het de sportactiviteit mag je zeker niet meer dan een snack eten. Die moet goed verteerbaar zijn. 

Leren luisteren

Luister ten slotte naar je lichaam! Tekenen van dehydratatie zijn misselijkheid, hoofdpijn of een hele droge mond. Wanneer je over het algemeen een zwak gevoel hebt, stop dan even. Als dat nog niet helpt: stop er dan gewoon helemaal mee. Je hebt niets te bewijzen!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet