Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

5 tips voor kattenbaasjes met een kerstboom

aha

radio2 kerst

ma 5 dec. - 0:13

Katten en kerstbomen: da's geen goede combinatie. Voor je 't weet, liggen al je ballen op de grond. Met deze tips is dat verleden tijd!
5 tips voor kattenbaasjes met een kerstboom
© Canva

Geurtjes

Er zijn heel wat geuren waar je kat een hekel aan heeft. Spray dit (verdund) op je kerstboom of leg het in de buurt en je kat zal niet te dichtbij komen:

  • Citrus: citroen, sinaasappel, ...
  • Koffie
  • Cayennepeper
  • Azijn
  • Lavendel

Plastic ballen

Hang onbreekbare ornamenten op de meest toegankelijke plekken van je boom, bijvoorbeeld de uiteindes. Als je je kat dan toch niet kan tegenhouden, sneuvelt er toch niets. Je meer delicate ballen of versieringen hang je best 'dieper' in je boom. Zo hangen ze wat veiliger en zijn ze niet zo gemakkelijk bereikbaar voor je kat.

Zilverpapier

Katten houden niet van het gevoel van zilverpapier aan hun pootjes. Dit is vooral handig wanneer je een kerstboom met kluit hebt en je katten graag potgrond rondstrooien. Bedek de bovenkant van de pot met zilverpapier en klaar is Kees!

Negeren

Zet je kerstboom eerst een paar dagen leeg in de kamer en spendeer er niet te veel aandacht aan. Zo kan je kat wennen aan dat nieuwe, vreemde object. Je versiert 'm ook best zonder dat je kat erbij zit. Door met je versiering te bewegen, gaat alles nog harder blinken en schitteren waardoor je kat extra geïnteresseerd is. Laat 'm pas bij je kerstboom als 'm helemaal klaar is.

Water

Katten kunnen hardleers zijn. Door hun acties negatieve gevolgen te geven, gaan ze iets afleren. Spray ze een klein beetje nat met wat water wanneer ze je kerstboom aanvallen. Ze zullen het nog een paar keer proberen, maar de aanhouder wint. Geduld hebben is de boodschap!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet