Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

6 originele activiteiten om binnen met kinderen te doen

aha

wo 5 okt. - 4:54

Binnen blijven met kinderen: elke ouder weet dat het geen cadeau is. Deze tips kunnen inspiratie geven om de uren te vullen en de schermpjes toch op afstand te houden.
Kinderen kijken door het raam
© Canva

Karaokenamiddag

Want je bent nooit alleen! Dat kinderen graag de longen uit hun lijf zingen, staat als een paal boven water. Als je denkt dat je daar een speciale karaoke set voor nodig hebt, denk dan maar vlug iets anders. YouTube staat vol met songtekstvideo's die jullie samen kunnen meebrullen. Ambiance verzekerd!

Samen postkaartjes schrijven

Hebben jullie een tante, nonkel, neef, nicht of vriend die wat verder woont? Dan is regenweer het perfecte excuus om hen een leuke brief of fijn postkaartje op te sturen. Haal je mooiste briefpapier en oldschool glitterpennen van onder het stof. Je kan ook samen met de kinderen langs de supermarkt voor de leukste stickers en stempels om erop te kleven. Voor je het weet, stuurt je oogappel de hele familie briefjes op. Super gezellig!

Installeer een gratis taalapplicatie op je smartphone of tablet

Altijd al Russisch, Swahili, Deens of een taal willen leren? Dan is een regenachtige dag het perfecte moment om je taalknobbel eindelijk verder te ontwikkelen. En gratis! Want er bestaat een gigantisch aanbod aan applicaties voor je smartphone of tablet die je helemaal voor niets kan downloaden. Daag je (klein)kind uit om zoveel mogelijk woordjes goed uit te spreken. Of maak een leuke quiz. Er wordt gegarandeerd wat afgelachen!

Samen snoephuisje bouwen

Lap! Je hebt dé fout gemaakt door eerder deze week te beloven dat jullie naar een speeltuin zouden gaan, maar door het regenweer zal dat helaas uitgesteld moeten worden. Natuurlijk kan je niet tegen de teleurstelling in de puppy-ogen van je oogappel. Gelukkig kan dit idee doorgaan voor een waardig alternatief. Want elk kind snoept én knutselt graag. Ga naar de supermarkt, kies er lekker snoepgoed uit en bouw samen de grootste snoeptaart of -huis!

Een clubhuis bouwen

Wie zegt dat kampen bouwen enkel buiten kan, heeft waarschijnlijk geen kinderen. Want in elk huishouden werd de living al eens getransformeerd tot een groot kamp. Toegegeven, het kost soms wat moeite om door de rommel heen het ingenieuze clubhuis van je (klein)kind te herkennen. Daarom help jij deze keer mee! Eens geïnstalleerd, kunnen jullie vanuit het clubhuis een ontspannende filmmarathon houden. En die regendag is voor je het weet weer voorbij.

Samen koken

Kook je graag? Doe het dan eens samen met je (klein)kinderen. Familytime verzekerd! In de voormiddag duiken jullie samen in de kookboeken op zoek naar de lekkerste receptjes. Nadien even richting de supermarkt om de inkopen te doen. In de namiddag maken jullie samen de hapjes, het hoofdgerecht en het dessert klaar. En tot slot: lekker smullen! Let wel op met rommelige keukens nadien. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet