6 tips om fraude met concerttickets te voorkomen
Trap niet in de val van fraudeurs met deze 6 tips.

Gebruik de officiële omruilservice
Veel festivals bieden een omruilservice aan. Dat is een legale en veilige manier om tickets door te verkopen. Concertzalen hebben ook vaak een wachtlijst. Tickets die na reservatie bijvoorbeeld niet betaald zijn komen daar terug in verkoop.
Gebruik sites als Ticketswap
TicketSwap is een site speciaal om concertkaarten door te verkopen en is veel veiliger dan Facebook. Ook hier kan je opgelicht worden maar de kans is veel kleiner. De site checkt bijvoorbeeld het Facebookprofiel, de bankgegevens en het telefoonnummer van de verkoper. Ook als je via Facebook iemand hebt gevonden die zijn of haar ticket verkoopt kan je vragen om de finale verkoop via Ticketswap te doen.
Google de verkoper
Controleer of de verkoper niet voor meerdere concerten of evenementen tickets verkoopt. Als dit het geval is ben je maar beter op je hoede.
Controleer de sociale mediaprofielen
Voeg de verkoper toe op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Heeft hij zijn profiel recent aangemaakt? Dateren alle posts en foto's van de laatste maand en is er niets ouder terug te vinden? Dan is het profiel en dus ook de verkoper waarschijnlijk fake.
Betaal nooit meer dan 10 procent van de originele prijs
Vraagt de verkoper veel meer dan de originele prijs? Dan klopt er meestal iets niet. Je zou eigenlijk nooit meer dan dezelfde prijs of ietsje meer mogen betalen.
Betaal altijd met internetbankieren
Veel oplichters laten je betalen via een link waarbij het geld zogenaamd sneller wordt overgezet. Meestal koop je in werkelijkheid Bitcoins voor de verkoper die zo anoniem zijn geld kan innen. Betaal dus steeds via een een overschrijving of via je online bankportaal.