7 originele tips voor proteïnerijke voeding
Tempeh
Tempeh wordt gemaakt van sojabonen en bevat zo'n 12 gram proteïnen per 100 gram. Het heeft een stevige textuur en is vrij neutraal van smaak. Je kan je dus helemaal laten gaan tijdens het kruiden! Ter vergelijking, een stukje vlees van 100 gram bevat ongeveer 20 gram proteïnen.
Tahini
Deze sesampasta is een ware proteïnebom met zo'n 21,5 gram per 100 gram! Je kan tahini verwerken in hummus, koekjes, noedelgerechten, dipsausjes, ... Aangezien tahini gemaakt wordt van sesam, is het wel net iets calorierijker.
Kikkererwten
Alle boonsoorten zijn een goede bron van proteïne, dus ook kikkererwten. Je kan ze in de meest diverse gerechten verwerken. Ze bevatten zo'n 7,5 gram proteïne per 100 gram.
Zwarte bonen
Daar zijn de bonen weer! Zwarte bonen bevatten 9 gram proteïne per 100 gram. Combineer ze met wat frisse avocado in een heerlijke salade!
Linzen
Linzen bestaan voor ongeveer een tiende uit proteïnen! Je kan ze gebruiken in soepen, stoofpotjes, salades, ...
Quinoa
Heel wat vegetariërs en veganisten grijpen graag naar quinoa, aangezien het maar liefst meer dan 16 gram proteïne per 100 gram bevat. Je kan quinoa in bijna alles gebruiken: van je ontbijt tot burgers, in koekjes of als rijstvervanger: laat je fantasie de vrije loop!
Rode bonen
Goed dan, nog één soort boon om het af te leren! Rode bonen kunnen niet alleen je cholesterol verlagen en je bloedsuiker stabiliseren, ze bevatten ook nog eens bijna 8 gram proteïne per 100 gram. Gebruik ze in klassiekers zoals chili sin carne (de variant zonder vlees) of heerlijke burrito's.