Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: De Popcollectie

De Popcollectie

85 jaar geleden werd Elvis Presley geboren. Dit zijn 10 wist-je-datjes over The King of Rock 'n Roll

wo 8 jan. - 2:26

Op woensdag 8 januari 2020 zou Elvis Presley 85 jaar geworden zijn, mocht hij in 1977 niet het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld hebben.
Elvis Presley
© Getty Images

1. Tweelingbroer

Op 8 januari 1935 zag Elvis Aaron Presley het levenslicht in Tupelo, Mississippi. Hij was de helft van een tweeling. Zijn broertje Jesse overleefde de bevalling niet.

2. C-attest

Elvis Presley kreeg een C-attest in de muziekschool. Zijn leraar zei dat hij geen aanleg had voor zingen.

3. In het leger in Duitsland

Elvis Presley heeft net zoals elke Amerikaan zijn militaire plichten gedaan. Hij verhuisde daarvoor ook naar het Duitse Friedberg. Presley ontmoette er ook de 14-jarige Priscilla Beaulieu. Zeven jaar later werd ze zijn vrouw.
En nog eens extra 9 maanden later werd zijn dochter Lisa Marie geboren.

Elvis Presley in het leger

Elvis Presley in het leger

4. Nederlandse manager

Zoals elke artiest had Elvis Presley ook een manager. Colonel Tom Parker was meer dan twee decennia zijn steun en toeverlaat. Colonel Tom Parker was het pseudoniem voor de Nederlander Andreas Cornelis van Kuijk.
Door dienst te nemen in het Amerikaanse leger verloor Parker zijn Nederlandse nationaliteit. Daardoor was hij staatloos. Wat verklaart waarom hij nooit de VS verlaten heeft. En waarom ook Elvis Presley, met uitzondering van 2 Canadese concerten, nooit in het buitenland opgetreden heeft.

5. Graceland

In 1957 kocht Elvis Presley voor 100.000 dollar een optrekje voor hem en zijn ouders in Memphis. Na het Witte Huis is Graceland het meest bezochte woonhuis-museum in de Verenigde Staten.

Graceland

Graceland

6. Verplicht in de keuken

Elvis Presley wou dat er altijd een 30-tal zaken in de keuken van Graceland aanwezig moesten zijn. Zoals een kist vol met Pepsi Cola, 3 pakken kauwgum van verschillende smaken, blikken zuurkool, vers gemalen, niet bevroren vlees en een doos met Mars en Snickers.

7. De eerste single

Als geschenk voor zijn moeder nam Elvis Presley in 1954 zijn eerste single 'That's all right mama' op. Oorspronkelijk een liedje van Arthur Crudup. Later nam Presley ook zijn liedjes 'My baby left me' en 'So glad you're mine' op.

8. Love me tender

Elvis Presley was niet alleen een zanger. Hij mocht ook acteren in een 30-tal films. Hij maakte zijn debuut in 1956 met de film 'Love me tender'. Aanvankelijk zou de titel 'The Reno Brothers' zijn, maar gezien het succes van het liedje 'Love me tender' werd de titel aangepast.

Love me tender - Elvis Presley

Love me tender - Elvis Presley

9. Elvis Sandwich

Dit kunnen niet veel artiesten zeggen, maar Elvis Presley heeft zijn eigen broodje. Een 'Elvis Sandwich' is in Amerika heel normaal, maar niet bepaald goed voor je gezondheid. Meestal bestaat het broodje naast de sandwich namelijk uit pindakaas, boter, spek, stukjes banaan, honing en … nóg meer spek.

10. Hartfalen

In de jaren zeventig gaat het bergafwaarts met de zanger die verslaafd raakt aan medicijnen en eten. Op 16 augustus 1977 houdt zijn hart ermee op, waarschijnlijk door een dodelijke medicijnencocktail.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet