Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Acteur Herman Verbruggen promoot kraantjeswater

ma 9 sep. - 1:53

In de gemeentelijke basisschool De Kei in Kapelle-op-den-Bos wordt vandaag een drinkwatertap in gebruik genomen waar leerlingen kraantjeswater kunnen tappen. Herman Verbruggen of 'Markske' van FC De Kampioenen is er ook bij, want Herman is peter van het project drinKraantjeswater.
© Foto: Radio 2

Acteur Herman Verbruggen is op bezoek in basisschool De Kei in Kapelle-op-den-Bos. Hij komt daar een drinkwatertap inhuldigen. Herman of 'Markske' van FC De Kampioenen wil de kinderen stimuleren om kraantjeswater te drinken in plaats van flessenwater

Goed voor de planeet 

Directeur Inge Hermans is blij met de watertap: "We merken dat onze leerlingen hun best doen om een drinkbus mee te brengen en nu kunnen ze die elke dag bijvullen aan ons nieuwe tappunt." En ook de kinderen zijn enthousiast. "Het water is heel lekker", zegt de kleine Ella, "Het smaakt een beetje naar aardbei." 
De leerlingen hebben ook goed geluisterd naar de speech van Herman Verbruggen: "Markske van FC De Kampioenen heeft verteld dat we veel kraantjeswater moeten drinken", zegt Jani, "omdat dat goed is voor de planeet omdat we dan plastic besparen."

Het drinkwaterpunt in Kapelle-op-den-Bos is het eerste van 800 gratis drinkwatertappunten die de komende maanden nog geplaatst zullen worden door de Watergroep. 
 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet