Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Advocaten afkomstig uit Hamont-Achel gaan waterputten bouwen in Zambia

di 30 jul. - 13:00

Drie advocaten afkomstig uit Hamont-Achel gaan zich met hun vzw "Belgian Lawyers for Africa - It's Legal to Care!" inzetten voor de armste regio's in Afrika. Samen gaan ze er waterputten aanleggen en landbouwprogramma's ontwikkelen.

De drie advocaten Younes Sebbarh, Gilles Leyssen en Camille Degrave gaan in Zambia duurzame projecten realiseren, waaronder het bouwen van waterputten. Het idee om zoiets te doen, lag al langer vast. "In onze studententijd hebben we vrijwilligerswerk gedaan in een weeshuis in Malawi en toen maakten we de belofte dat we duurzame projecten zouden realiseren in Afrika, mits we een sterk netwerk en meer financiële middelen hadden. Nu is de tijd gekomen om die belofte te vervullen en dat doen we met onze vzw "Belgian Lawyers for Africa - It's Legal to Care!", zegt Gilles. 

Waterputten

De projecten gaan onder meer over voedselproductie en het bouwen van waterputten. "In Zambia hebben 6,3 miljoen mensen geen drinkbaar water en door de extreme droogte is het grootste deel van oogst vernield", vertelt Gilles. "Met onze waterputten willen we zorgen voor drinkbaar water en een bron voor de landbouw, zodat ze dat water ook kunnen gebruiken voor de irrigatie en dergelijke." 

Fundraising

Younes, Gilles en Camille gaan met hun vzw intensief geld ophalen voor hun project in Zambia. "We zijn vanaf 1 juli gestart met onze fundraising en tot nu toe hebben we al een mooi bedrag ingezameld. Ik oktober gaan we dan naar Afrika om onze projecten te realiseren", zegt Camille.

Ambassadeurs

Om het project extra in de kijker te zetten, werken ze samen met ambassadeurs. Dat zijn bekende mensen die zich ook voor het project gaan inzetten. "Onder meer Dana Winner, politica Nawal Farih van CD&V en ook ex-wereldkampioen kickboks uit Brussel Nabil Mahjoubi zullen het project steunen. Zij worden het uithangbord van het project", vertelt Gilles nog. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet