Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de inspecteur

de inspecteur

Aftersun op een verbrande huid: "Niet altijd beter dan gewone bodylotion"

wo 23 jun. - 0:15

Op zonnige dagen is het belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon. Is het al te laat en ben je al verbrand? Dan kan je achteraf je huid nog altijd verzorgen met aftersun. Net zoals bodylotion heeft aftersun als doel om de huid te hydrateren, toch zijn ze 24% duurder dan gewone bodylotions. Wil dat dan ook zeggen dat aftersun doeltreffender is? Test Aankoop deed de test in 2021: “Het verschil in prijs kan niet worden gerechtvaardigd.”
Smeren
© Canva

Deze test dateert uit het jaar 2021.

Test Aankoop testte in 2021 het hydraterende effect van 16 aftersun producten en 3 klassieke bodylotions. Wat blijkt? Alleen de aftersun van Yves Rocher scoort hoger dan de eenvoudige bodylotions. Zes producten zorgen slechts voor een middelmatige hydratatie, minder dan de gewone bodylotions. Dit zijn de merken Avène, Nuxe, Hema, Bioregena, Vichy en Corine de Farme. 

Kenmerken van de producten 

Hoewel geen enkele laboratoriumtest het aantoont, beweren 14 van de 16 producten ook een huidverzachtend effect te hebben en vermelden 6 prducten een verkoelend effect. Bijna alle geteste producten, zowel aftersun als bodylotion, scoorden goed op het verkoelende effect. Op één uitzondering na: het merk Bioregena kreeg slechts een gemiddelde score. Het product dat als beste uit de test kwam, was een vochtinbrengende lotion: Nivea's Classic Body Lotion.  

Hetzelfde gold voor het verzachtende effect. Zowel de aftersun als de bodylotion gaven de testpersonen een zachter gevoel op de huid.  

Het goede nieuws is dat geen enkel van de producten schadelijke stoffen bevat. Mensen die allergisch reageren, moeten wel blijven opletten: allergenen blijken zeer aanwezig te zijn in aftersun producten. 

Duurder dan een klassieke bodylotion 

Hoewel aftersun dus gemiddeld duurder is, koop je niet noodzakelijk een beter product, zegt Simon November, woordvoerder van Test Aankoop. "Aftersun producten zijn gemiddeld 24% duurder terwijl dat verschil niet kan worden gerechtvaardigd wanneer men de kwaliteit van deze twee soorten producten vergelijkt. Aftersun producten van Yves Rocher, Garnier en Nivea kosten zelfs meer dan het dubbele van de prijs van de klassieke bodylotion van hetzelfde merk”, aldus November.  

Wil je graag meer details lezen over het onderzoek van Test Aankoop? Dat kan via hun website.  

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet