Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Alles wat je wil weten over de 'Prins Albert'-piercing

aha

di 4 okt. - 11:39

Anja Daems sprak met Hetty van Dorp, ofwel Piercing Hetty. Ze hadden het over het zetten van oorbellen en piercings, maar al snel evolueerde het gesprek naar dé piercing der piercings... de "Prins Albert".
Een banaan als alternatief voor een penis
© Canva

Victoriaans tijdperk

De benaming "Prins Albert" voor een piercing door de penis zou uit het Victoriaanse tijdperk stammen. "Het was toen de mode voor mannen om bijzonder strakke broeken te dragen. Ook Prins Albert, de man van Queen Victoria, droeg deze strakke broeken. Al vond hij het vreselijk dat iedereen door die strakke broek een bult kon zien, ter hoogte van zijn kruis. Om dat te verbergen liet hij een ring piercen door zijn penis. En dan werd die penis via dat ringetje aan de binnenkant van de broek in gehaakt, zo dat die penis een beetje weg gestoken werd en goed bleef zitten", zei Hetty bij De Madammen.

Weinig pijn

"Een Prins Albert-piercing ziet er heel heftig uit, maar dat valt nog goed mee", zegt Hetty. "De piercing zelf gaat door de plasbuis en komt via een heel dun velletje naar buiten. Het is niet pijnlijker dan een andere piercing. Het prikje in het begin voel je, maar eenmaal de piercing er in zit is de pijn ook voorbij. De meeste klanten die zo een piercing laten zetten zijn er heel tevreden van en hadden weinig last tijdens het zetten", gaat Hetty verder. "Op vlak van pijn zeg ik altijd dat bloed geven pijnlijker is dan een piercing zetten."

Bloed geven is pijnlijker dan een piercing zetten

— Piercing Hetty

Nazorg

Als de piercing is gezet, is het ergste voorbij, want er is relatief weinig nazorg nodig. "Ik zeg altijd aan mijn klanten dat ze de penis goed moeten reinigen met water en eventueel PH-neutrale zeep. Zeker niet ontsmetten, dat is niet nodig en ook niet gezond zelfs. Ik raad mijn klanten wel aan om zittend te plassen en waarschuw hen ook dat het wat meer kan nadruppelen", zegt Hetty.  
Als klanten een Prins Albert gezet hebben is het best om even te wachten met seks. "Ik zeg altijd aan klanten dat ze gewoon moeten luisteren naar hun eigen lichaam. Al raad ik wel aan om gedurende de eerste 6 weken een condoom te gebruiken tijdens het vrijen. Omdat dat wondje toch wat proper moet blijven natuurlijk", legt Hetty uit. "Maar eenmaal alles genezen is zijn mensen met zo'n piercing wel tevreden over het resultaat, het geeft een extra dimensie aan het vrijen."

Zelfvertrouwen

Hetty krijgt regelmatig de vraag van mannen om een Prins Albert te zetten. "Vaak zijn het mannen met een hoge functie, bedrijfsleiders maar ook verplegend personeel bijvoorbeeld", zegt Hetty. "Voor veel mannen is zo'n piercing iets privé. Het geeft mannen veel zelfvertrouwen. Niemand kan het echt zien, enkel zij zelf bepalen wie hun piercing te zien krijgt."  
Natuurlijk moet je zelf altijd eerst goed nadenken of je een piercing wil zetten. Bezint eer je begint dus!! 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet