Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

An Vanderstighelen over haar kinderdromen: "Ik wilde gezien worden in iets"

ma 29 nov. - 15:00

Al 8 jaar maakt An Vanderstighelen deel uit van Thuis, waar ze de rol van Sam vervult. Hiervoor maakte ze verschillende wendingen in haar leven. Samen met Anja Daems kijkt ze in haar fotoalbum.
© Foto Radio 2

Artistieke duizendpoot

Ze acteert, is muzikaal en danst heel graag. An Vanderstighelen is een echte artistieke duizendpoot. In de lagere school volgde ze zelfs les aan het Stedelijk Lyceum voor dans in Antwerpen. Tot in het vijfde leerjaar wanneer haar ouders telefoon kregen van de directeur dat professioneel dansen misschien toch niet voor haar weggelegd zou zijn. 

Nu, zoveel jaren later, is An blij met dat telefoontje. “Ik ben blij dat ze gezegd hebben: Stop ermee. Het had een lijdensweg geweest als ik achteraan in de klas had zitten bengelen." An sloot na het telefoontje aan bij een andere fijne dansschool waar ze ook op hoger niveau kon dansen. Ook deed ze nog aan wedstrijdturnen op dat moment. 

"Ik wilde gezien worden in iets"

 

 

Als kind wist An niet echt wat ze wilde worden. "Ik wilde gezien worden in iets." Of dat nu als danseres, muzikante of turnster was, dat wist ze niet. Ondertussen is ze al 8 jaar als Sam te zien in Thuis, maar dat BV-schap is niet altijd zo evident voor haar. "Ik vind het moeilijk dat mensen u maar langs een kant zien, als personage. Wij zijn voor een groot deel ons personage niet en dan is het soms jammer dat mensen niet weten wie ik echt ben." 

Musicalopleiding

Op haar 18de wilde An naar het conservatorium gaan om componist-dirigent te worden. Daar slaagde ze niet volledig voor de toelatingsproef en koos ze dus om een andere weg in de muziek te volgen: klassieke zang. "Ik heb heel mijn leven muziek gedaan. Muziek is samen met dans mijn eerste taal. Die begrijp ik, die is van mij. En dus ging ze een musicalopleiding opvolgen. "Daar mocht je zingen, je mocht dansen én je mocht acteren. Toen dacht ik: Dit is het! En zo ben ik erin terechtgekomen."

Gediplomeerd psychotherapeute én mama

Vijf jaar geleden op een berg in Indonesië besliste An dat ze haar leven meer zin wilde geven en begon ze aan een opleiding psychotherapie. "Ik gaf al een tijd les aan leerlingen in de kunsthumaniora en ik merkte dat ik het gevoel had dat ik tekortschoot op vlak van begeleiding. Op een gegeven moment stond ik dan aan die krater en dacht ik echt: Wat wil ik nu eigenlijk met mijn leven doen?" Sinds kort is An dus ook gediplomeerd psychotherapeute. Ook mama worden heeft haar veranderd. "Het heeft mij nog gevoeliger en milder gemaakt. Mijn hart spat open van de liefde voor mijn kind." 

Meer zoals dit ..

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet