Antwerpen neemt afscheid van zijn bekendste (ex-)bedelaar
vr 8 feb. - 1:48

Het voorval veranderde zijn leven, Louis kende immers een turbulent bestaan. Hij kwam uit Wuustwezel, werkte als wegenbouwer en was beroepsmilitair. Maar een alcoholprobleem bracht hem aan lager wal. Toen de kranten het verhaal oppikte, werd hij plots een bekendheid.
Biografie en eigen documentaire
Er verscheen een biografie die meer dan 10.000 keer over de toonbank ging. Hij mocht signeren op de boekenbeurs en kreeg prompt een eigen documentaire. Kort na het voorval ging hij ook op een appartement wonen, zijn papieren werden op orde gebracht en zo meer. Toch bleef hij nog jaren bedelen op 'zijn' Astridplein. "Hij was een soort straathoekwerker", volgens enkele vrienden.
De laatste jaren verdween Louis wat uit het beeld. Hij woonde in Deurne op een appartementje. Daar had hij een zitbank voor de deur van waarop hij talloze gesprekken had met z'n buren. Hij hielp de schoolkinderen als gemachtigd straattoezichter bij het veilig oversteken van de straat en ging ook spreken in de vlakbij gelegen Sint-Rumoldusschool. Het bankje ligt sinds zijn overlijden vol met tekeningen en bloemen.
Luid applaus tijdens begrafenis
Louis kreeg een OCMW- begrafenis. Meer dan 100 vrienden, buren en schoolkinderen van de Deurnese Sint-Rumoldusschool namen tijdens een kerkelijke dienst afscheid van de man. Na de dienst werd de kist van Louis onder luid applaus naar buiten gedragen om te worden overgebracht naar begraafplaats Ruggeveld in Deurne. Hij werd 55 jaar en werd op 1 februari dood in z'n appartement aangetroffen.
