Appeltaart
do 6 dec. - 2:30
Een heerlijke taart die je samen met de kinderen kan maken, of gewoon alleen.

Een heerlijke taart die je samen met de kinderen kan maken, of gewoon alleen.
INGREDIENTEN
(8 personen)
- 150 g bloem
- 1 ei
- 90 g suiker
- 75 g boter
- 2 middelgrote appelen, geschild en in partjes
Vanillepudding:
- 3 dl melk
- 3 afgestreken el vanillepuddingpoeder
- 2 afgestreken el suiker
Versiering:
- bloemsuiker
BEREIDING
- Meng bloem, suiker, ei en boter op kamertemperatuur en kneed tot een homogeen deeg. Laat afgedekt 15 minuten rusten.
- Bekleed een taartvorm met een diameter van 20 cm met bakpapier en smeer dat in met boter.
- Rol het deeg uit en schik het in de bakvorm, zodat er een rand is van ongeveer 3 cm deeg.
- Doorprik het deeg met een vork.
- Bereid de vanillepudding: meng melk en poeder, breng al roerend tot tegen het kookpunt, haal van het vuur en voeg suiker toe.
- Giet de vanillepudding op de rauwe taartbodem, schik er in waaiervorm de partjes appel op en strooi er de kristalsuiker over.
- Bak de taart 30 minuten op 180°C tot de randen goudbruin zijn.