Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Astrologe Nele Costers: “Vroeger vond ik astrologie pure onzin, maar nu heb ik genoeg voorbeelden gekregen om er echt in te geloven”

zo 26 jun. - 7:00

De meeste mensen geloven niet dat planeten iets kunnen zeggen over wie ze zijn, maar ze zullen wel altijd hun horoscoop lezen in een tijdschrift. Zit er toch iets van waarheid in? Astrologe Nele Costers schreef het boek ‘Ik ben een Waterman, en jij?’ en legt uit bij ‘De Madammen’.
© Unsplash

Pure onzin?

“Veel mensen vinden astrologie pure onzin en ik snap dat langs een kant ook wel. Ik weet hoe ik vroeger zelf was, ik geloofde er niet in. Toen ik een tiener was, zag ik mijn moeder bezig met allerlei tekeningen van planeten en sterren. Ik kon niet geloven dat de datum, tijd en plaats van je geboorte iets kunnen zeggen over je persoonlijkheid. Maar toen mijn mama een horoscoop maakte voor een vriendin van mij kwamen er dingen naar boven over haar die klopten en die ik zelfs niet wist. Ondertussen heb ik genoeg voorbeelden gezien die bevestigen dat je echt wel dingen uit astrologie kan halen en dat heel betekenisvol kan zijn voor sommige mensen.”

De datum, tijd en plaats van je geboorte zijn belangrijk.

— Astrologe Nele Costers

Wat is astrologie?

“Astrologie is een tool die al eeuwenoud is. Ze werd vroeger gebruikt door de koning om te kijken of de oogsten gingen lukken, wat voor weer het ging worden en of er verduisteringen gingen plaatsvinden.”

"Bij astrologie vertrek je vanuit de datum, tijd en plaats van je geboorte. Die drie gegevens kunnen iets zeggen over wie je bent. Op het moment dat je geboren wordt, maken astrologen een foto van de hemel. Die 3D-sterrenconstellatie plakken ze op een 2D-papier met allerlei symbolen op. Aan de hand van die tekening kunnen ze iets zeggen over de planeten. En die zeggen op hun beurt iets over jouw persoonlijkheid.”

Astrologie kan voor veel mensen iets betekenen in moeilijke tijden.

— Astrologe Nele Costers

Astrologiecoach

“Astrologie is ondertussen een uit de hand gelopen hobby geworden waar ik nu professioneel iets meedoe. Ik ben dus coach en maak horoscopen voor klanten die hun karakter en gedragingen kunnen verklaren en die een handvat zijn op moeilijke momenten in hun leven.”

Meer zoals dit ..

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet