Bankier en marketeer openen samen bakkerij
do 7 mrt. - 3:38

Bakkerij Boo kreeg op een paar dagen tijd al meer dan 200 klanten over de vloer. De fiere uitbaters, Didier Debourg (54) en Baudouin Guyot (58), gaven beiden hun job op om aan dit avontuur te beginnen. Voor Didier is het een jeugddroom die in vervulling gaat. "Ik wou op mijn veertiende al bakker worden. Toen ging dat niet, dus ben ik in de bank gaan werken. Ik ben wel altijd blijven brood bakken in mijn vrije tijd en heb hotelschool gedaan." Ook zijn vriend Baudoin ging voor een carrièreswitch. "Ik had mijn eigen bedrijf in communicatie en marketing. We zijn al 25 jaar lang vrienden en eens we het idee hadden om dit samen te doen, hebben we niet meer getwijfeld."
Kleine bakkerij
Voor ze konden beginnen met hun eigen bakkerij, zijn de twee vrienden eerst gaan meedraaien in verschillende artisanale bakkerijen in Wallonië. Daar hebben ze veel technieken en vaardigheden geleerd die ze nu gebruiken om zelf elke dag vers brood te kunnen bakken. Ze zijn maar met twee, dus het aanbod is redelijk beperkt. "We verkopen vier soorten brood, vooral met speltbloem. Dat is een beetje ons kerningrediënt. Verder ook stokbroden en in het weekend nog croissants en chocoladebroodjes, allemaal op traditionele wijze gemaakt. De speltbloem is zonder additieven en we maken ons brood enkel met verse producten", zegt Baudouin.