Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Bankier en marketeer openen samen bakkerij

do 7 mrt. - 3:38

Twee vrienden zijn gestart met een eigen artisanale bakkerij in Beigem, bij Grimbergen. Daarvoor gaven de vijftigers hun vorige jobs als bankier en marketeer op.
© Foto: Radio 2

Bakkerij Boo kreeg op een paar dagen tijd al meer dan 200 klanten over de vloer. De fiere uitbaters, Didier Debourg (54) en Baudouin Guyot (58), gaven beiden hun job op om aan dit avontuur te beginnen. Voor Didier is het een jeugddroom die in vervulling gaat. "Ik wou op mijn veertiende al bakker worden. Toen ging dat niet, dus ben ik in de bank gaan werken. Ik ben wel altijd blijven brood bakken in mijn vrije tijd en heb hotelschool gedaan." Ook zijn vriend Baudoin ging voor een carrièreswitch. "Ik had mijn eigen bedrijf in communicatie en marketing. We zijn al 25 jaar lang vrienden en eens we het idee hadden om dit samen te doen, hebben we niet meer getwijfeld."

Kleine bakkerij

Voor ze konden beginnen met hun eigen bakkerij, zijn de twee vrienden eerst gaan meedraaien in verschillende artisanale bakkerijen in Wallonië. Daar hebben ze veel technieken en vaardigheden geleerd die ze nu gebruiken om zelf elke dag vers brood te kunnen bakken. Ze zijn maar met twee, dus het aanbod is redelijk beperkt. "We verkopen vier soorten brood, vooral met speltbloem. Dat is een beetje ons kerningrediënt. Verder ook stokbroden en in het weekend nog croissants en chocoladebroodjes, allemaal op traditionele wijze gemaakt. De speltbloem is zonder additieven en we maken ons brood enkel met verse producten", zegt Baudouin.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet