Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: radio2

radio2

Belle Perez deelt haar familierecept voor een overheerlijke paella

Eten & Drinken

In de keuken

wo 11 sep. - 9:30

Belle Perez is verzot op het Spaanse gerecht paella. Ze deelt daarom ook met veel plezier haar oma's recept voor dit typische Spaanse gerecht.
Paella
© Unsplash

Benodigdheden

  • 1 grote ui
  • 2 tenen look
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • 4 kippendijen
  • 4 kippenvleugels
  • peper
  • zout
  • 4 plakjes chorizo
  • 1 rode paprika
  • 1 tl saffraandraadjes
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 mespunt gerookt paprikapoeder
  • 1 ½ L kippenbouillon
  • 1 glas droge witte wijn
  • 200g arroz bomba paella rijst
  • ½ bot peterselie
  • 1 pijlinktvis
  • 4 gamba’s
  • 150g erwten (diepvries)

Bereiding 

  1. Chorizo in stukjes snijden en opbakken in de paellapan, zonder olie. Zodra de chorizo krokant gebakken is haal je die uit de pan.
     
  2. Dan doe je de olijfolie in de pan samen met de knoflook, kip, gamba’s, pijlinktvis, tomaten, paprikablokjes, ui en de kruiden.
     
  3. Alles opbakken, de kip mag nog wat rauw zijn als je de rijst erbij doet. Saffraan toevoegen aan de bouillon en dan 2 soeplepels bouillon al roerend toevoegen aan de rijst, blijven herhalen tot de rijst klaar /gaar is. Erwtjes en chorizo halverwege toevoegen.
     
  4. Garneren kan met schijfjes citroen en peterselie.
     
  5. Smakelijk eten! 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet