
radio2
Belle Perez deelt haar familierecept voor een overheerlijke paella
Belle Perez is verzot op het Spaanse gerecht paella. Ze deelt daarom ook met veel plezier haar oma's recept voor dit typische Spaanse gerecht.

Benodigdheden
- 1 grote ui
- 2 tenen look
- 2 tomaten
- olijfolie
- 4 kippendijen
- 4 kippenvleugels
- peper
- zout
- 4 plakjes chorizo
- 1 rode paprika
- 1 tl saffraandraadjes
- 1 mespunt chilipoeder
- 1 mespunt gerookt paprikapoeder
- 1 ½ L kippenbouillon
- 1 glas droge witte wijn
- 200g arroz bomba paella rijst
- ½ bot peterselie
- 1 pijlinktvis
- 4 gamba’s
- 150g erwten (diepvries)
Bereiding
- Chorizo in stukjes snijden en opbakken in de paellapan, zonder olie. Zodra de chorizo krokant gebakken is haal je die uit de pan.
- Dan doe je de olijfolie in de pan samen met de knoflook, kip, gamba’s, pijlinktvis, tomaten, paprikablokjes, ui en de kruiden.
- Alles opbakken, de kip mag nog wat rauw zijn als je de rijst erbij doet. Saffraan toevoegen aan de bouillon en dan 2 soeplepels bouillon al roerend toevoegen aan de rijst, blijven herhalen tot de rijst klaar /gaar is. Erwtjes en chorizo halverwege toevoegen.
- Garneren kan met schijfjes citroen en peterselie.
- Smakelijk eten!