Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Beschutte werkplaats Asse wast voortaan herbruikbare bekers van festivals

do 17 okt. - 1:20

In Asse is vanmiddag een unieke afwasmachine voorgesteld. De machine is speciaal gemaakt om herbruikbare bekers te wassen. De vraag naar herbruikbare bekers neemt toe en dus is er ook nood aan een manier om die bekers snel schoon te maken.
© Foto: Radio 2

Door de gewijzigde wetgeving zullen vanaf 2020 enkel nog herbruikbare bekers mogen gebruikt worden op evenementen. Wegwerpbekers, blikjes of petflessen worden dus vanaf volgend jaar verboden. Om de herbruikbare bekers op een veilige en professionele manier snel te wassen is er nu Wash-it

Wash-it

Het is een initiatief van zeven ondernemers die sociale maatwerkbedrijven groeperen. Heel wat van die bedrijven bevestigden hun medewerking al aan het project om als professionele wasservice hun diensten aan te bieden. Ook de federatie van muziekfestivals zal er gebruik van maken. De vzw AMAB is de eerste waspartner die in haar vestiging in Asse voor het reinigen en drogen van herbruikbare bekers zal instaan.  Door voor Wash-it te kiezen steunen organisatoren en overheden ook de tewerkstelling in de beschutte werkplaatsen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet