Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Bestrijding processierups in natuurgebied in Maaseik

di 30 jul. - 10:41

Het Agentschap Natuur en Bos gaat nu ook meehelpen de processierups te bestrijden in Maaseik, op een druk fietspad door het gebied Jagersborg. In Maaseik hebben inwoners en toeristen deze zomer erg veel last van de haartjes van de rupsen.
© foto: Radio 2

Enkele weken geleden werd ook al de Civiele Bescherming ingeschakeld om de rupsen te verwijderen langs een gewestweg, maar die hulp was van zeer korte duur. Intussen werd in de bossen niets gedaan, maar nu gaat Natuur en Bos toch meehelpen in het natuurgebied Jagersborg langs het drukke fietspad op de Genveurderdijk. Burgemeester Johan Tollenaere (Open VLD): “Het klopt in het algemeen dat natuurgebieden buiten schot blijven bij de bestrijding van de eikenprocessierups. Maar men heeft nu toch beslist dat op plaatsen waar fietsers en wandelaars komen men er nu ook iets aan gaat doen. En dat is goed nieuws.”

Natuurgebieden

"In natuurgebieden bestrijden we de processierupsen normaal gezien niet", legt Gui Winters van het Agentschap voor Natuur en Bos uit. "Maar op plaatsen waar veel recreanten komen, maken we een uitzondering. Daarom hebben we enkele weken geleden een externe firma gevraagd om de rupsen te bestrijden. Want Maaseik is dit jaar heel zwaar getroffen, dus aan het fietspad en de picknickplaats in het gebied Jagersborg grijpen we in. Maar ook op de parking van De Plas in Houthalen-Helchteren en op de paalkampeerplaats in Hamont-Achel was de hinder hebben we de rupsen laten bestrijden."

Conferentie

In september is er een conferentie gepland met verschillende burgemeesters en de provincie Limburg om het probleem met de processierupsen gecoördineerd aan te pakken.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet