Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

björn soenens gaat door

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

"Bij deze patiënten mag je fouten maken"

do 22 nov. - 2:22

In de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen hebben de studenten Verpleeg- en Vroedkunde een nieuw snufje uitgeprobeerd. Een virtual reality bril. Met die bril kunnen ze even doen alsof ze zich in een echte ziekenhuissituatie bevinden. Dat is een primeur en heel handig, zegt Dieter Smis docent Verpleegkunde.
Man test VR-bril.

 

Fouten maken mag

Studenten krijgen tijdens de simulatie een bril op het hoofd en controllers in de handen. Op die manier gaan ze zogezegd aan de slag op een medische afdeling. Zo oefenen ze bepaalde ziekenhuisprocedures in zoals medicijnen ophalen of bereiden en ook toedienen. En dat heeft zijn voordelen, vertelt Smis. “Bij deze patiënten mag je fouten maken. Want dat heb je bij een echte patiënt natuurlijk liever niet.”

Oefenen 

Student Verpleegkunde Cindy Lau maakte zo’n fout tijdens de simulatie. “Ik vergat mijn handen te ontsmetten voor ik de kamer van een patiënt binnenging. Niet veel later verscheen er op mijn scherm dat mijn handhygiëne niet oké was.” Ook zij is enthousiast over de nieuwe toepassing: “Ik vind het geweldig dat dit bestaat. Op deze manier kunnen we oefenen voor we op stage vertrekken naar het echte ziekenhuis.”

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet