radio2 middag in west-vlaanderen
"Boerentrots" op aspergekweekster Ilse uit Moorsele
do 25 apr. - 8:49
Verschillende Vlaamse sterrrenchefs vertellen in een filmpje waarom zij zoveel respect hebben voor de lokale producten van onze boeren. Aspergekweekster Ilse levert aan Hof van Cleve van Peter Goossens en ze vertelde donderdagmorgen in "Start je dag" dat haar dag op het veld begint om vier uur 's ochtends. "Waarom zo vroeg? Omdat we het witte goud uit de grond moeten halen voordat het daglicht de asperges kan laten verkleuren. Ik krijg heel veel leuke reacties van klanten, kennissen en vrienden. Dat is de mooiste bekroning die ik kan krijgen voor mijn werk."
Ook chef Stéphane Buyens van sterrenrestaurant Le Fox steunt "Boerentrots". Hij probeert er in zijn keuken in De Panne elke dag bij stil te staan dat het niet evident is om met al die verse producten te kunnen werken. "Het product op zich is nog belangrijker en sterker dan wat een kok ermee kan doen. Je weet ook van waar je producten komen. En je steunt de boeren in je omgeving."
Moorsele, asperges, Boerentrots