Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Brand vernielt deel loods van paardenpension in Vlezenbeek

vr 29 nov. - 10:02

Een loods van het paardenpension De Voerinck in de Papenweg in Vlezenbeek is gedeeltelijk vernield na een brand vannacht. Omstreeks half drie waarschuwden de bewoners van de boerderij de brandweer. 
© Foto: Radio 2

De brandweer van de zone Vlaams-Brabant West kwam meteen met heel wat manschappen ter plaatse, de vlammen sloegen toen al door het dak. In de loods stond ook nog een mazouttank en het andere deel van de loods was gevuld met stro. Maar de brandweer kon efficiënt blussen waardoor zowel de mazouttank als het stro geen vuur vatten. Het waren de bewoners zelf die de brand opmerkten. “We werden gewekt toen de dakplaten hoorden kraken”, vertelt eigenaar van het paardenpension Emile Coppens. “Het vuur sloeg al door het dak van de loods nog voor we iets konden doen. We reden wel nog een paar tractoren uit de loods.”

Asbest

Er kwamen heel wat manschappen ter plaatse om de brand te blussen, zowel brandweerploegen uit Halle, Lennik en Dilbeek. Maar ook een tankwagen uit Vilvoorde werd opgeroepen. In het dak dat vernield werd zat bovendien asbest, maar na controle van de milieuambtenaar blijkt dat de vervuiling zich beperkt tot de site en dat er geen gevaar is voor de buurt. Er vielen geen gewonden bij de brand, de paarden van het pension staan in een andere loods op stal. Wel zijn enkele machines onbruikbaar en ook de wagen van de eigenaar is helemaal vernield. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een kortsluiting aan een toestel. Het pension kan openblijven en ook op de boerderij zelf kan er gewerkt worden.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet